ניתוח קולוסטומיה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/07/2014 | 08:15 | מאת: יוספה

שלום, אני עומדת לעבור ניתוח קולוסטומיה להסרת גידול סרטני ברקטום, רציתי לשאול האם ישנם מנתחים מומלצים לביצוע ניתוח זה? (האם מישהו מכיר את ד"ר עודד זמורה?) ועוד שאלה, האם מומלץ לבצע את הניתוח ע"י גישה לפרוסקופית (לא ע"י פתיחת בטן), מה יתרונותיה וחסרנותיה של השיטה? תודה רבה

14/07/2014 | 09:32 | מאת: ליאב

לגבי שאלתך השנייה: לא שמעתי על חסרונות של ניתוח כזה, אני יכול אולי רק לנחש שתמיד עדיף מראה עיניים ממראה דרך מצלמה. היתרונות בניתוח הם ההחלמה הקלה והמהירה לעומת פתיחת הבטן. כמו כן, הבטן תישאר אסתטית אחרי הניתוח (צלקות קטנות ולא בולטות)

14/07/2014 | 11:18 | מאת: זואי

אני נותחתי כמה פעמים ע"י פרופ' זמורה. כשהתייעצתי עם הרב פירר הוא המליץ לי עליו מתוך 2 שמות שנתן לי. (לא אמרתי אצל מי אני וזה היה השם הראשון שהוא העלה.) את ניתוח האיליאוסטומי שעשו לי - עשו בלפרוסקופיה. מכיוון שגם כרתו לי חלק מהמעי הגס באותו ניתוח אז הצלקת היתה כמו של קיסרי. רוחבית נמוכה אבל דקה מקיסרי. וכמובן יש עוד צלקות של כמה מ"מ בצדדים שלא רואים אותן. לדעתי האישית - אם אפשר בלפה במקום פתיחת בטן - עדיף. אבל הכל תלוי במצב עצמו. יש יתרונות וחסרונות כלליים, עליהם את יכולה לגגל - על לפרוסקופיה בכללי. אבל בסופו של דבר, רק מבחן התוצאה האישי מדבר... תמיד בדיעבד. אני עברתי 2 לפה' והחלמתי מהן יפה מאוד. אבל גם מפתיחת בטן החלמתי בצ'יק. אז אצלי, פשוט הבטן משתפת פעולה עם ניתוחים.. הטיפ שלי ללפה - לשכב יומיים עם גב המיטה מורם - כדי לתת לגז לצאת ביתר קלות וכך למנוע כאבי הגז בחזה ובכתפיים. וגם לעשות פיזיותרפיה כדי לעזור לגז להתנדף. בהצלחה!

14/07/2014 | 17:19 | מאת: יוספה

היי זואי, תודה רבה על כל האינפורמציה! האם את ממליצה על פרופסור זמורה מניסיונך האישי? ואם אפשר לדעת, מדוע נאלצת לעבור שני ניתוחים? האם בשל סיבוך? שוב תודה

22/07/2014 | 01:37 | מאת: אני

ממליצה בחום לעשות ניתוחי מעיים רק אצל יהודה קריב אפשר בפרטי ואפשר באיכילוב הוא אחלה בן אדם מקצועי עם ידי זהב עברתי אצלו ניתוח שחזור מעיים כי קבלתי עליו המון המלצות אחרי הניתוח הראשון של קריתת מעי גם וסטומה שהיה גהנום חצי שנה שיקום וכאבים סיבוכים ודלקות הניתוח השני היה סבבה לגמרי עברתי כריתה נוספת של 10 ס"מ מעי דק בגלל דלקות ודימומים מהניתוח הראשון וחיבור של המעי הדק שנותר למה שנשאר מהמעי הגס משהו כמו 20 ס"מ היה צורך בתיקון של המעי הגס בגלל החיתוך לא ממש הבנתי תוך שבועיים כבר לא היה צורך בשום תרופות וויטמינים וחזרתי הביתה ללא כל דלקת וטפו טפו טפו כבר אין לי חסימות ואני אוכלת כמעט כרגיל לאט לאט למדתי לשלוט ביציאות והיום אני נכנסת לשרותים וזה נפלא

23/07/2014 | 17:43 | מאת: חן

הי יוספה! שמעתי עליו שהוא טוב, אבל אני ממליצה לך על ד"ר חגית טולצ'ינסקי מאיכילוב, יש לה ידיים טובות, מקצועית מאד ואנושית מאד (חשוב מאד!) והיא ניתחה אותי. בהצלחה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה