התמודדות עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/06/2014 | 20:12 | מאת: נאוה

שלום. אני בת 60, חולת סרטן, ובחודש האחרון "זכיתי" לשני ניתוחים להתקנת נפרוסטומות , ולהוצאת קולוסטומיה של המעי הגס. מחפשת מאד בעלי ניסיון עם סטומה שיוכלו לעזור לי בעיקר מבחינה רגשית אך לא רק ולתת לי עצות מנסיונם, להקל על ההתמודדות עם המצב החדש שלי.

02/07/2014 | 10:21 | מאת: יפית

היי.. אין חכם כבעל ניסיון..ביקשת לא לקבל עצות.רק להקל...צודקת.. אבל...מנסיוני רק אני יכולה לעזור לעצמי...הדרך שלי היא לשנות גישה למצב...כלומר..לחשוב מה עדיף..יתרונות וחסרונות..ואסביר...לפני הסטומה סבלתי מעצירויות וכדו...עם הסטומה אני מתרוקנת באופן סדיר...ובנוסף כיום כוול הציוד משוכלל..והשירות של החברה טוב...אומר לך שלפעמים אני שוכחת שאני עם סטומה...מתרגלים...תגובתך הראשונית טבעית ביותר..כך גמני הרגשתי בהתחלה....מאחלת לך בריאות טובה..והמשך חיים טובים...

02/07/2014 | 18:34 | מאת: נאוה

שלום יפית, תודה על תגובתך.. כפי שאמרת, אין חכם כבעל ניסיון.. האם אוכל להתקשר אלייך וקצת לשמוע מחוויותייך? תודה מראש, נאוה

11/07/2014 | 10:19 | מאת: אפרת

היי לי יש סטומה כבר 8 חודשים ואני במקביל בהריון חודש שמיני .. להגיד שהסטומה זו חוויה זה שקר אבל בהחלט זה משהו שאפשר להתרגל אליו ולפעמים גם לשכוח שקיים אצלי יש יציאות בעיקר בסופש אני עובדת במשרה מלאה במכירות רכב עם אנשים ואמא לילדים תתרגלי ותהני עדיף לחיות..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה