ניתוח סטומה זמנית

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

10/07/2014 | 10:08 | מאת: ברוך

בוקר טוב אבי בן 79 ועבר ניתוח סטומה זמנית לפני חודשיים. לפני הניתוח הוא היה אדם פעיל עצמאי ומלא שמחת חיים , נכון להיום חודשיים אחרי כאשר הוא נמצא כבר שבועיים בבית חולים שיקומי הוא איבד 16 קילו ממשקלו , הוא נטול שמחת חיים והרושם שלנו כבני משפחה הוא שאבא שלנו הלוחם והחזק פשוט נכנע ואין לו שום רצון להילחם. בנוסף רצינו לברר האם יש אפשרות להעסיק בתשלום אחות או אח שיעזרו לאבי להחליף את הסטמה . תודה מראש

10/07/2014 | 15:53 | מאת: ליאב

היי אבי, לגבי המוטיבציה, אני חושב שפגישה עם אחד שעבר פרוצדורה דומה יכולה לעזור. אתה יכול לברר בביה"ס שבו אביך נותח על אחרים בעלי סטומה, או לסירוגין לברר פה על כאלה באיזור מגוריך. לגבי אח/אחות, חברות הציוד מספקות שירות ביקורים חינם של אחיות סטומה, אל תהסס לפנות אליהם ולבקש את עזרתם. מעבר לכך, פעולת ההחלפה היא כה פשוטה עד שלדעתי עדיף שבני המשפחה יבצעו זאת מאשר לשכור אחות.

11/07/2014 | 07:45 | מאת: לירן

היי אבי, אני מסכים עם ליאב, לעיתים חוסר המוטיבציה נובע מתחושה של חוסר הזדהות. פגישה עם מישהו אחר באותו מצב יכולה לעזור לרומם את המצב-רוח. אם תוכל לפרט איפה אביך נמצא אולי למצוא מישהו מהאיזור. בשלב הראשון תיצור קשר ע"פ סוג הציוד שאביך משתמש לתיאום פגישה עם אחות ללא תשלום, להלן הרשימה: 1. הוליסטר - 1-800-30-6868 - 24 שעות מענה טלפוני ע"י אחיות 2. קולופלסט - 1-80069-6968 3. קונבווטק - 1-800-800-150 האחות תעבור עם המטופל והמשפחה כיצד לבצע החלפה, לאחר מכן תוכלו להחליט כיצד להתקדם - בעזרת אחות פרטית וכו'.. אתה מוזמן ליצור קשר בכל שאלה בנושא. בהצלחה, לירן [email protected]

מנהלי פורום סטומה - תמיכה