איך מתמודדים עם עצירות וגזים בסטומה? תודה..

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/07/2014 | 16:11 | מאת: יפית

שלום..איך מתמודדים עם עצירות וגזים בסטומה..? תודה...

היי יפית, יש לך איליאוסטומי או קולוסטומי? לי יש איליאוסטומי ועדיין יש לי קצת עצירות, משום שכל המערכת שלי איטית. אני נעזרת במיץ אגסים סחוט טרי כל בוקר על בטן ריקה (חצי ליטר כל בוקר סחוט במכונה מאגסים טריים). אחרי המיץ אני אוכלת לבן שגם הוא קל לבטן ועוזר מאוד ביציאות. כמו כן מיץ שיזיפים, עגבניות מבושלות, ארטישוק וחצילים. ובאופן כללי רצוי להימנע ממאכלים שעוצרים, כמו לחם, פסטות, תפו"א, אורז (הכי גרוע), בננות. כמו כן רצוי לשתות הרבה - כ 2 ליטר ביום. מקווה שזה עוזר

07/08/2014 | 09:53 | מאת: יפית

הודיה...תודה על התייחסותך לשאלה .עצירות וגזים בסטומה....[קולוסטומי] יום ניפלא לך...

מנהלי פורום סטומה - תמיכה