אחרי ניתוח הסרת הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

27/04/2014 | 16:38 | מאת: שוש

שלום לכולם, הניתוח עבר בהצלחה ברוך השם. אני 10 ימים אחרי. רציתי לברר אם מישהו מכם שמע על "פקק" שניתן להחדיר לפי הטבעת על מנת להימנע מהריצה התכופה לשרותים. והאם הדבר הזה מומלץ / בטיחותי / לא מזיק. תודה לתשובותכם. ובריאות לכולנו. שוש

27/04/2014 | 20:32 | מאת: ברק

אולי אפשר לנסות אמודיום. בזמנו כששאלתי על משהו כזה לא הייתה תשובה. (לפני הסטומה שלי) יש לי שאלה - האם אוכל לצרוך איתך קשר? יש לי מספר שאלות לגבי החזרת סטומה שאין הרבה אנשים שיכולים לענות לי מלבד כאלו שעברו את התהליך.

02/05/2014 | 23:37 | מאת: רן

יש דבר כזה, אבל למיטב ידיעתי בשנים האחרונות כבר לא ממליצים עליו, למרות שאני יודע שיש אנשים שזה יותר נוח להם. בכל מקרה צריך לחכות עד להחלמה מלאה מהניתוח לפני שאפשר לנסות.

03/05/2014 | 02:21 | מאת: מיכל

קודם כל ברכות על סגירת הססטומה! אני משערת שיש לך פאוץ. הייתי ממליצה לך מנסיון להמתין בסבלנות ולתת לו את הזמן לעשות את העבודה שלו, עם הזמן המצב משתפר ומספר היציאות יורד. חשובה גם תזונה נכונה ולעשות איזשהוא הגבלה בתזונה. כמובן להקפיד להשתמש במגבונים ובבייבי פסטה. שיהיה בהצלחה, ואם את צריכה משהו אשמח לענות.

07/05/2014 | 09:40 | מאת: זואי

גם אני מצטרפת לתשובה - לחכות בסבלנות אינסופית. אני נטלתי אימודים בהוראת הרופאים ועשיתי את זה במשך כמה חודשים טובים. אני מבינה את הבעייה והתסכול. צריך המוןןןן אורח רוח. תחזיקי מעמד.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה