סטומה בגיל פנסיה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

07/03/2014 | 20:53 | מאת: חגית

שלום רב, חמי פנסיונר, עקב קרצינומה ברקטום בוצעה לו סטומה קבועה. הוא איננו מטופל בטיפול כלשהו מלבד זאת. אני מנסה לבדוק עבורו זכויות כלשהן המגיעות לו מביטוח לאומי או בכלל ולא הצלחתי להבין מהאתר של ביטוח לאומי האם מגיעים לו אחוזי נכות? קיצבה כלשהי? עובדת הסטומה פגעה קשות באיכות חייו ולרוב מרותק לבייתו. האם תוכלו לכוון אותי, אולי מישהו יודע פרטים על זכויותיהם של קשישים הנתקלים במצב זה? תודה רבה מראש!!

היי חגית, צר לי לשמוע על חמיך. אני מבינה את הקושי והמצוקה שלו. יש לגשת לביטוח לאומי ולבקש טופסי נכות, למלא פרטים ולהגיש להם את הבקשה לאחוזי נכות. לאחר הגשת הבקשה יזמנו אותו לוועדה בה יקבעו את אחוזי הנכות, זכאות לקצבה וכו. סטומה (זמנית או קבועה - זה לא משנה) זה אוטומטית 80% נכות רפואית. קצבה ניתנת במקרה של אי כושר עבודה. לא בכל המקרים קיים גם אי כושר, לכן אם אין אי כושר, אין זכאות לקצבה. בכל מקרה חמיך הוא ממילא פנסיונר ואני מניחה שהוא מקבל קצבת זקנה? אני ממש לא מומחית בכל מה שקשור לביטוח לאומי. אם הוא מקבל קצבת זקנה, אני לא בטוחה שתשולם לו גם קצבת נכות. מה שכן אולי הוא יכול להגיש בקשה לשירותים מיוחדים או אולי יש דברים אחרים שהוא זכאי להם, לכן הכי טוב לגשת לסניף בעיר שלו ולברר את כל הפרטים. בהצלחה ובריאות שלמה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה