שוב ניתוח

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/03/2014 | 13:59 | מאת: סטומאמי

אני בעלת איליאוסטומי קבועה כבר שנתיים.שנה לאחר הניתוח להוצאת סטומה עם פתיחת בטן עברתי תיקון בקע ותיקון הסטומה שיצאה לדאבוני שקועה..בעוד כשבועיים אני עומדת שוב לעבור תיקון בקע עם לולאה כלואה הפעם שוב עם פתיחת בטן והעברה של הסטומה לצד שמאל שבדרך כלל מוציאים בו קולוסטומי וזאת בגלל שהסטומה עדיין שקועה וגורמת לי להחליף בסיס כל יום ולפעמים פעמיים ביום כי היא ממש נכנסת לי פנימה ואז הצואה שורפת לי את העור למרות כל האטימות וגם כשיש לי את כל הציוד המתאים.אני כבר ממש מנוסה ולוקחת הכל בחפיף וסבבה. ..רציתי לדעת אם מישהו פעם עבר משהו דומה לזה או אם הסטומה שלו הועברה לצד השני? כי לי המנתח הסביר שדופן הבטן מימין כבר חלשה ואין לה כוח להחזיק את הסטומה אז התכנון הוא לשים בצד ימין רשת ולסגור את דופן הבטן.ובקשר למפגש בעלי סטומה אשמח להגיע לפני או אחרי הניתוח באיכילוב. אני מאיזור השרון..ונכנסת לניתוח ב 13/3/14. תודה לכל העונים..ותדעו שיש חיים וגם ממש טובים עם הסטומה.

01/03/2014 | 21:38 | מאת: דין

הרבה הצלחה. ביקשת חוות דעת שניה? ולגבי מה שאמרת בסוף - יש אנשים עם בטן סגורה שחיים רע ויש אנשים עם סטומה שחיים מצוין. כך או כך צריך מזל וגם גישה בריאה...

02/03/2014 | 12:22 | מאת: סטומאמי

הי דין...האמת שרציתי פשוט לדעת אם יש מישהו מכל הפורום הגדול הזה שחווה העברת סטומה מעי דק לצד השמאלי של הבטן ואם כן? אז איך זה מרגיש ?

04/03/2014 | 23:39 | מאת: טל

סטומה יכולה ונעשית בשני הצדדים מכל מיני סיבות אני יודעת שאני לא היחידה שהסטומה בצד שמאל. איך זה מרגיש? אם את ימנית בתחילה זה מוזר ומעצבן אך בסוף מתרגלים. בהצלחה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה