אבא שלי עבר ניתוח סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

24/02/2014 | 08:34 | מאת: רחלי

אבא שלי, בן 86, עבר לפני כחודש ניתוח סטומה. מאז אנחנו לא מצליחים להסתדר עם הציוד. אין יום בלי נזילה מאזור המדבקה. אבא שלי לא מסוגל להחליף בעצמו. אנחנו הילדים שלו או המטפלת הסיעודית מחליפים את המדבקה לפחות שלוש פעמים ביום, וזה לא נעים לו וגם פוצע לו את העור. השאלה שלי היא מה אנחנו עושים לא נכון? אולי יש ציוד אחר שיותר נוח להשתמש בו? קיבלנו מדבקות ושקיות של הוליסטר מקופת חולים.

25/02/2014 | 08:17 | מאת: ברק

מה תהליך ההחלפה שלכם? אתם משתמשים באיזשהו חומר בידוד מתחת למגן? (פסטה או טבעות אטימה?) הוא שוכב בזמן ההחלפה, יושב?

26/02/2014 | 23:28 | מאת: אורח ותיק

רחלי, אשמח לעזור לך בנושא, יש הרבה דרכים למנוע נסילות. ההתחלה תמיד קשה אבל אחרי שלומדים מה עובד יותר או פחות מסתדרים. כמו כן, יש אפשרות ליצור קשר עם אחות סטומה. אשמח להפנות אותך לאחת. שלחי לי מייל [email protected]

28/02/2014 | 00:03 | מאת: אורח ותיק

פספסתי תו בהודעה המקורית, להלן כתובת המייל [email protected] אשמח לשמוע ממך

27/02/2014 | 00:53 | מאת: רן

את מוזמנת ליצור איתי קשר לייעוץ, אני מתנדב בעמותת בעלי סטומה וייתכן שאוכל לעזור. הטלפון שלי 054-222-9244. בברכה, רן

22/06/2014 | 13:22 | מאת: ליאת

אמא שלי בת 79 עברה ניתוח סטומה לפני למעלה מחודש. בעקרון היא הייתה די עצמאית, אולם היא לא מצליחה להחליף את הבסיס ולעיתים אפילו את השקית בכוחות עצמה. יש לה לא מעט נזילות, כך שבפועל אנו בני המשפחה המשפחה נאלצים לההחליף לה את הבסיס כ-3 פעמים בשבוע, מעבר לפעמיים נוספות שמוחלפות לה בקופת חולים. אנו מחפשים נואשות אחות/מטפלת שתחליף לה בבית, או לחליפון מבצע איתה את התהליך באופן שתצליח לעשות זאת בכוחות עצמה.אשמח לכל עזרה או אפילו רעיון!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה