אני בבית

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/02/2014 | 14:06 | מאת: דין

שלום לכולם, עברתי ביום שני את הניתוח (שלב 2 מתוך 3) לבניית הפאוץ' וביצוע סטומת לופ. היה קשה מאוד, אבל אני כבר בבית. תודה למתעניינים.

15/02/2014 | 15:17 | מאת: אודי

אתה רציני ? צריך שלושה ניתוחים קשים כדי להיות כמו כולם? בחיי, אני לא מבין אותך.

15/02/2014 | 16:56 | מאת: דין

מתי בדיוק זה הפך למאבק אישי בינינו? ראשית זה בד"כ נעשה בשני שלבים, כאשר השני (או במקרה שלי השלישי) הוא ניתוח פשוט. שנית, להיות כמו כולם איננו דבר רע בהכרח. תלוי בהקשר. ובכלל, כך או כך לא אהיה כמו כולם. שלישית, הסטומה - עד כמה שאני חי איתה בשלום ובשלווה - כן מהווה מגבלה. רביעית, אחרי ההחלמה מרגישים בד"כ טוב מאוד, והניתוחים הופכים לזכרונות, וכידוע, מה שלא הורג מחשל.

15/02/2014 | 17:59 | מאת: אודי

אני מעדיף את המושג דיון מתורבת. תרגיש טוב! אם אתה צריך משהו, אתה יודע איפה למצוא אותי.

15/02/2014 | 22:57 | מאת: ברק הישן

מקווה שלמרות שהניתוח היה קשה - הוא הוגדר כהצלחה. אם יש לך כוח וכו' אשמח אם תוכל מעט לפרט עליו, לדוג' בשביל מה עושים אותו, מה קורה בעתיד וכו. אני ממש מתלבט עכשיו על ניתוח החזרת הסטומה (אני תאכלס כבר למעלה משנה וחצי איתה והיא מוגדרת כזמנית) אבל חושש ממש.

23/02/2014 | 18:19 | מאת: דין

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "החזרת סטומה"? זה היה שלב 2/3, בניתוח הראשון בוצעה כריתה תת חלקית של המעי הגס ו-end ileostomy. בניתוח הזה הושלמה הכריתה, נבנה פאוץ', בוצעה השקה שלו לפי הטבעת ו-loop ileostomy. במידה והכל הלך חלק (בינתיים עושה רושם שכן), לפניי רק ניתוח הסגירה - סגירת הסטומה ודופן הבטן.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה