מנסה שוב... למה רק אצלי זה לא עובד ??

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

23/01/2014 | 12:52 | מאת: רותי

הי :) מה שלום כולם? תראו, הבעיה שלי מזה 5 שנים (מאז האיליוסטומי הקבועה) זה שהיא מאוד משוכה פנימה ובגלל זה אני מחליפה בסיס כל יום ומתקנת כ-פעמיים ביום את הבסיס הקיים. בקיצור סיוט. מדי פעם אני שואלת פה אם יש לכם עיצה והרבה זמן לא שאלתי.. אולי משהו השתנה בשוק שאני לא מודעת אליו.. אז ככה: אני משתמשת בציוד של קולופלסט לסטומה שקועה (2 חלקים) + בפסטה של קונבטק + מסיר דבק של הוליסטר. זה הכל. ניסיתי מלא פעמים ואת כל הסוגים של טבעות האטימה של הוליסטר שכולם מהללים אבל אצלי זה לא עובד :( לא מבינה למה. מה שקורה שאולי 2 דקות אחרי ההדבקה שלהן (עם דבק/בלי דבק/טבעת רגילה/שקועה..) הסטומה מושכת קצת קצת פניה ויוצרת מרווח מתחת לטבעת של 2 מ"מ אולי וזה שורף לי. בנוסף אחרי 10 דקות אם אוציא את השקית אראה שהטבעת התרככה והצד העליון שלה נעשה צר (כאילו סוגר לי את המעבר)- זה קורה בעיקר עם הטבעת הקעורה. האחות של הוליסטר היתה פה והדביקה לי וזה לא עזר מקווה שהסברתי טוב אם למישהו יש עוד רעיון אני פתוחה לשמוע מי שימצא פתרון יזכה בפרס! .. אוקי לא בפרס אבל בתודתי האינסופית :) הסטומאית המיואשת, רותי

23/01/2014 | 13:33 | מאת: דין

אין לי ניסיון עם סטומה שקועה, אבל ניסית לנסות להצמיד את הטבעת ישירות לעור סביב הסטומה (ולא לבסיס, כמו שהרבה עושים)? כמו כן אם הסטומה קבועה מדוע לא לנתח ולתקן? זה ללא ספק פגיעה חמורה באיכות החיים שאפשר למנוע.

23/01/2014 | 18:40 | מאת: רותי

כן בהחלט ניסיתי בעיקר להצמיד לעור. אני מאוד רוצה לנתח אבל אני סובלת מחסימות מעי שאני מאוד מפחדת שיתגברו וגם המנתחת שלי אמרה שעברתי הרבה ניתוחים-מה שאומר שאולי יפתחו לי את הבטן.. תודה, רותי

05/02/2014 | 20:15 | מאת: תרצה

מזדהה איתך מאד. אני משתמשת בעיקר בציוד של הוליסטר ( בסיסים ושקיות ) וכל פעם מחליפה בין פסטה לטבעות אטימה, לפעמים מחזיק לי מעמד 3 ימים ולפעמים שעתיים, אבל תמיד התופעות כמו אצלך ( כאבים וניתוק הבסיס ). אני שנתיים וחצי עם אליוסטומי ועדיין לא מצאתי פתרוו. אני יודעת שזו לא ממש תשובה לשאלתך. את עודדת אותי כי כבר חשבתי שאני היחידה שלא מסתדרת. אם תרצי לשוחח - הטלפון שלי הוא 0525348322

מנהלי פורום סטומה - תמיכה