סרטן בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

17/01/2014 | 20:19 | מאת: רותי

אתמול גילו כי יש לאחיינית במשפחה גידול סרטני בפי הטבעת לכיוון יותר למעלה בגודל של 7 ס"מ הבחורה בת 29 . ואנו מודאגים מאוד במשפחה. בחורה זו לא מפסיקה לבכות כי היא חושבת שיפתחו לה את הבטן ויוציאו את הגידול משם שאלתי האם זה נכון? או אם מישהו יודע מה הטיפול שנותנים לזה ואם היא תבריא מזה? רצוי לציין שבחורה זו סובלת מקוליטיס משהו דומה למחלת הקורנץ כבר שנים.

18/01/2014 | 16:17 | מאת: טל

רותי, מצטערת בשבילכם ובמיוחד בשביל אחייניתך, טבעי שאתם המומים ומבולבלים מאוד וטבעי שהיא בוכה , הלא נודע מפחיד מאוד. שאלותייך הן שאלות לכירורג ולאונקולוג שיודעים בדיוק מה המצב. אני לא רופא ולא מכירה את הנתונים אבל אנסה לאמר כמה דברים: קודם לנשום עמוק לקבל את מירב האינפורמציה ורק אז להחליט מה מי מו איפה איך למה וכמה. צריך לברר באיזה סוג גידול מדובר והיכן בדיוק נמצא ואם צריך להוציא עי ניתוח בטן או לא זה ממש לא מה שחשוב, מה שהיא צריכה להבין שהיא צריכה להבריא צלקת כאן או שם קטנה או גדולה זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותה, חשוב יותר לדעת אם היא צריכה הקרנות או כימותרפיה. יכול להיות שהיא תצטרך אולי להיות עם סטומה לזמן קצר או... מאוד קשה לענות לך כשאין נתונים. ואם אחייניתך מאוד לא מצליחה להרגע ואפשר להבין אותה אולי היא צריכה ליווי מקצועי תומך הנמצא בהשיג יד במחלקות והמרפאות האינקולוגיות. בהצלחה

19/01/2014 | 22:09 | מאת: בני

גם אני עברתי זאת.זה לא גידול קטן אבל לא משנה הגודל של הגידול אלא עומק החדירה היא שקובעת את סוג הטיפול.ולכן אם החדירה לא היתה עמוקה מה שנקרא בשפה המקצועית t1 t2 אז קרוב לוודאי זה יסתיים בניתוח ומעקב. באם זה כבר t3 אז יש צורך בטיפולים הקרנות ואח"כ ניתוח וטיפול שלאחרי הניתוח וכו'.זה לא סוף העולם יוצאים מזה.לכו לאונקולוג טוב ולא לדאוג יש טיפול טוב היום.איך גילתה זאת?

19/01/2014 | 22:21 | מאת: בני

באם תרצו להתייעץ עם מןמחה מהדסה. זה פורום מהאגודה למלחמה בסרטן שם תהיו יותר חכמים ותוכלו לשאול הכל http://www.cancer.org.il/forums/9.aspx

מנהלי פורום סטומה - תמיכה