צואה תקועה בבסיס הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

03/01/2014 | 16:26 | מאת: דני

לפני חודש עברתי ניתוח לכריתת רקטום ושמו לי סטומה קבועה בהתחלה הצואה ירדה לשקית של הסטומה אבל בצהריים ובערב כשאני מחליף אז הצואה נשארת בבסיס עכשיו גם בבוקר נשאר חלק בבסיס וחלק יורד בשקית הצואה היא עדיין במרקם דייסתי רכה לא מוצקה מדוע הצואה לא יורד לתוך השקית ותקוע בבסיס? מה אפשר לעשות?

18/01/2014 | 23:08 | מאת: אורח ותיק

קצת באיחור, אבל עדיף מכלום. זה תלוי במזון שאתה אוכל, בדרך כלל צואה רכה עדיפה מצואה נוזלית כי זה מעיד שאתה סופג. יש תכשיר למניעת ריח בשקית הסטומה אשר גם משמן את השקית ועוזר לתוכן להחליק החוצה - יתכן שזה ישמש אותך, בלי קשר נסה לרכך את הצואה ע"י תזונה - כפית שמן (רגיל או זית) ביום צריכה לעשות את העבודה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה