סטומה ופיסטולה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/01/2014 | 18:25 | מאת: מירה

אני עם סטומה כבר 4 שנים עקב הוצאת רקטום בשל גידול סרטני. הסטומה היתה אמורה להיות לחצי שנה עד סיום הטיפולים, אך בניתוח נוצרה לי פיסטולה רקטוואגינלית ולכן נשארתי עם סטומה. האפשרויות לסגירה בעיתיות ואין הבטחה להצלחה. אשמח לשמוע מכאלה שיש להם פיסטולה או שהיה להם. יש רופאים שהמליצו לי להשאר במצב בעייתי זה .

08/01/2014 | 11:36 | מאת: זואי

הי. לי היתה גם פיסטולה רקטווגינלית. נותחתי פעמיים בנסיון לתקן את זה. הניתוח הראשון היה כישלון חרוץ. השני היתה הצלחה 100%. נותחתי בתה"ש. פרופ' זמורה וחברים.

11/01/2014 | 18:06 | מאת: מירה

אילו ניתוחים עברת? לי אמרו ניתוח פתיחת בטן עם סיכויי הצלחה טובים ביותר לסגירת הפיסטולה. הבעיה שזה ניתוח עם סיכון רב מאחר וכבר עברתי ניתוח להוצאת הרקטום. האם הכרת עוד נשים עם בעיה כזו?

13/01/2014 | 09:06 | מאת: ורד

הי מירה, שמי ורד ואני בת של אישה שהייתה לה סטומה עקב גידול סרטני ברקטום. כמובן שאמרו שהסטומה זמנית ואחרי הטיפולים אפשר לסגור. אכן הלכנו לניתוח סגירה שכשל (תוך עשרה ימים היינו שלוש פעמים בחדר ניתוח) ולבסוף הוציאו סטומה במקום אחר. התפתחו זיהומים ויצאה פיסטולה והחיים זוועה. מאז הסטומה החדשה (כשנה וארבעה חודשים מאז הניתוח) החיים לא משהו בלשום המעטה יש כאבים בסטומה שאין ברירה אלא להשתמש בתרופות נרקוטיות המצב דירדר אותה להיות סיעודית כי לגוף היה ממש קשה להתאושש מהתהליך. לא אמשיך במסכת התיאורים הקשים אך המצתי היא כהמלצת הרופאים, תישארי עם מה שיש ותהני. החיים יפים גם עם סטומה . מקווה שעזרתי לך ולא בילבלתי אותך,

מנהלי פורום סטומה - תמיכה