הסרת ליפומה - דעות שונות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

13/11/2016 | 17:33 | מאת: טובה

שלום . אני מייצרת ליפומות . אך ליפומה אחת ענקית (15ס"מ על 5 ס"מ)נמצאת בגב מעל עמוד השדרה. הלכתי לשני רופאים כירורגים פלסטיים ידועי שם ולכל אחד דעה משלו.יש לציין שאני סובלת מיתר לחץ דם המאוזן עי תרופות וכמו כן סכרתית גבולית וגם מאוזנת על ידי תרופות . כמו כן נוטלת מטוטרקסט בשל פסוריאזיס שכרגע הוא רדום. הרופא האחד אמר שניתן לשאוב את השומן על ידי 2 חתכים קטנים והניתוח בהרדמה מקומית . הרופא השני אמר שבשל אוסף הדברים הנלווים שיש לי הוא לא היה מנתח בגלל סיכון שיש בזה אך משראה את גודל הליפומה ומאחר וזה גם מפריע ( בישיבה על כיסא ובשכיבה על הגב ) בנוסף לחוסר אסטטיקה יש לנתח בהרדמה מלאה בחתך לאורך הגידול ו"לחפור" לנקז בעזרת נקז והשקע שיווצר יתמלא בהמשך ... למי עלי להישמע באיזו דרך להסיר את הליפומה? האם אפשר לחסוך בחתך גדול? המליצו לי. תודה

20/11/2016 | 10:23 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

ברור שלא ניתן לקבל חוות דעת פרטנית ללא בדיקה. במקרים רבים ניתן לבצע שאיבת שומן להקטנת נפח הגידול.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית