שתל אנטומי או רגיל..ואיזו חברת שתלים מומלצת

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

02/11/2016 | 23:22 | מאת: אמילי

שלום רב, עברתי ניתוח לפני 10 שנים. השתל הינו שתל אנטומי של חברת אינספירה. יש לי קרע בשתל השמאלי והומלץ לי לעבור ניתוח להחלפת שתלים. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. אשמח לדעת אם יש חברת שתלים ממומלצת יותר? האם קריטי שהחברה אושרה FDA הרבה רופאים לא משתמשים רק בחברות שאושרו למשל פוליטק הגרמנית. 2. לגבי פוליטק, הבנתי שיש חומר שעוטף את השד שמונע התקשחות קופסית בחמש שנים הראשונות ואחכ מתמוסס בגוף..האם יש סיכון בחומר שמתמוסס? כמו כן הבנתי שהוא נצמד לרקמות בכדי שהשתל לא יזוז בכיס. האם יש חסרונות לשתל בחברה זו? 3. ואחרון חביב, אשמח לעשות שתל בצורה טבעית כמו שהייתה לי עד עכשיו- השתל היה אנטומי. לאחרונה נאמר לי שכבר לא מרבים להשתמש בשתל זה שכן אם הוא מסתובב בכיס עם השנים יש סיכון לשינוי צורת השד. האם זה נכון? האם גם השתל העגול יכול לתת צורה טבעית כמו האנטומי (בהנחה שאין לי הרבה רקמת שד משל עצמי:) תודה רבה!!

09/11/2016 | 10:35 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אין המלצה גורפת לשתל מסוים מבתינת המייצר צורה מוצקות המעטפת. הרופא המטפל שבחרת יחליט לפי ניסיונו והבנתו,ובהתאם לממצאים שימצא בעת הבדיקה. חשוב שהמוצר יקבל את אישורו של משרד הבריאות,ותקן אירופאי ו/או אמריקאי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית