גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

20/10/2016 | 00:07 | מאת: יאיר

שלום לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל) כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד). שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי. 1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב? 2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל? 3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)? 4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה? 5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם? 6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי? תודה

21/10/2016 | 08:26 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אין דרך לקבל חוות דעת פרטנית ללא בדיקה. ליפומה -גידול שפיר של תאי שומן. אם לכרות או להשאיר את הנגע,תלוי בהמלצת הרופא לאחר בדיקה. הסרת הנגע מתבצעת,ברוב המקרים, ע"י חתך בעור ותפירת הפצע. ממליץ לפנות לכירורג.

28/10/2016 | 14:24 | מאת: יאיר

שלום בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה: בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך בליפומה. התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה? לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב. העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל. אין לי מושג ממה זה נובע. אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה. בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים? אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?) מה דעת הרופא בעניין? תודה רבה שבת שלום

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית