שתלים לחזה של חברת "סבין" משנת 2001

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

18/07/2016 | 12:41 | מאת: מיכל

שלום רב ד"ר, בשנת 2001 הושתלו בגופי שתלים של חברת "סבין". לאחרונה אני חשה מאין לחץ בבית החזה העליון, מיחושים מתחת לבית שחי ןלעיתים גם מיחושים באיזור הצלעות (בצידי החזה). האם יכול להיות קשר בין תופעות אלה לבעיה/ בשתלים? האם יש לי מה לדאוג באופן כללי, מהשתלים של חברת "סבין"? אני ממש ממש מוטרדת - ולא כל כך בא לי לעבור ניתוח שוב....אודה להתייחסות לשאלותיי. תודה מראש, מיכל

20/07/2016 | 08:40 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

ההמלצה היא להחליף שתלים בין 10-15 שנה. כ-2% מהשתלים פוקעים ב10 השנים הראשונות. בכל מיקרה,יש לבצע בדיקות לברור שלמות השתל כל שנה. ממליץ ביצוע US וMRI ולהיבדק ע"י כירורג שד.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית