התקשות שד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

23/06/2016 | 07:40 | מאת: Orit

שלום, בשנת 2010 החלפתי שתלי סיליקון בחזה לשתי אינספירה. באוגוסט האחרון הרגשתי התקשות באחד הצדדים. נשלחתי לאולטראסאונד שהעלה חשד לקרע ומשם לMRI ששלל עדות לקרע ואחכ שוב לאולטראסאונד שגם בו השתל נחזה כשלם. מה יכולות להיות הסיבות להתקשות חמש שנים לאחר הניתוח? האם יכול להיות קשור להנקה ממושכת או לנטילת גלולות? ומה הסיכוי שבכל זאת יש קרע? ההתקשות היא לא ברמה המקסימלית. זה מורגש בעיקר בשכיבה (קשה כאבן).

26/06/2016 | 10:31 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

יכולה להיווצר התעבות של הקופסית ,אותה רקמה צלקתית שעוטפת את השתל. במידה וההתקשות מחמירה,ממליץ להחליף את השתל.

26/06/2016 | 14:00 | מאת: אורית

לא נראה שההתקשות מחמירה אלא סטטית ואני גם בתחילת הריון ועכשיו לא ממש יכולה להחליף שתל. האם צפוי קושי עם ההנקה בצד הזה? האם קיים סיכון לקרע?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית