ניתוח גניקומסטיה לא מוצלח - שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

01/06/2016 | 23:13 | מאת: חי

שלום, ביצעתי לפני כשנה ניתוח גניקומסטיה באמצעות שאיבת שומן (כלומר, המנתח הסביר לי שעל מנת לצמצם את הסיכוי לצלקת גדולה, הוא מבצע חתך קטן - אחד בכל שד - שואב את השומן ומשאיר את רקמת השד). הניתוח לא הצליח וגם המנתח מודה בזה. בפועל, החזה נותר בולט. במהלך השנה הזאת, השמנתי בכ-8 ק"ג. המנתח טוען שיש לכך קשר ועל מנת לבצע ניתוח חוזר יש צורך להרזות. האם יש היגיון בדברים? אני יצאתי מנקודת הנחה שהשומן באיזור החזה הוא שומן "כלוא" שברגע שישאב כולו (יחד עם רקמת השד), החזה לא יגדל חזרה גם כאשר משמינים (או לכל היותר יגדל מעט). אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה, חי.

05/06/2016 | 07:56 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

בגניקומסטיה קיים עודף רקמת שד ושומן עודפים באזור השדיים . במידה שמרבית הרקמה העודפת חינה רקמת שומן,ניתן לקבל תוצאה טובה,ע"י שאיבת שומן. לא שואבים את כל תאי השומן אלא משאירים רקמה שומנית בעובי של0.5-1 ס"מ. ולכן בהשמנה נוספת,רקמת השומן באזור השדיים יכולה לגדול. במידה וקיימת רקמת שד בכמות גדולה,התוצאה הנלתוחית הטיבה תתקבל ע"י כריתת הרקמה העודפת דרך חתך במחצית התחתונה של גבול העטרה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית