שאלה על השלפוחית לאחר הכוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

11/02/2016 | 17:03 | מאת: נינה

שלום.אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ואודה מאוד אם תוכל לעזור לי. אתמול בצהריים תוך כדי בישול נפל לי על הגב של כף הרגל סיר עם מרק רותח.קיבלתי כוויה בדרגה 2.יש לי שלפוחית רחבה על חצי ב של כף הרגל.יש לי התרשמות שהשלפטחית עדיין גדלה.כמעט אין כאב,רק בשולי השלפוחית.יש נפיחות בגב כף הרגל.אני מורחת משחת סילברול ובלילה (בהמלצתו של הרופא המטפל ) אני שמה משחת סינטו. יש לי מס' שאלות: -אני מבינה שאסור לפוצץ שלפוחיות. מצד שני קראתי שאחרי פרק זמן מסויים כדאי ללכת למומחה שיפוצץ שלפוחית בתנאים סטריליים.רציתי לשאול-כמה ימים אחרי הכוייה כדאי לפנות לרופא לפיצוץ שלפוחית? -האם זה נורמלי השלפוחית עדיין מתרחבת הרי עברה יממה וחצי אחרי האירוע? תודה

14/02/2016 | 09:47 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

שלפוחית שגוצרת לאחר כוויה רצוי לנקב לתת לנוזל לצאת. הוא מכיל חומרים רעילים המעמיקים את נזק הכוויה. רצוי לשמור על שלמות דופן הכוויה שיכולה לשמש כחבישה ביולוגית.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית