בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

27/01/2016 | 22:51 | מאת: מעיין

שלום רב. אני בת 27 לאחר היריון וניתוח קיסרי. כנראה שממשקל ההריון דופן הבטן שלי נחלשה ובזמן שהתקלחתי בהתאוששות מהניתוח הקיסרי הבטן התחתונה שלי התעוותה וצנחה. הרופא אבחן את זה כבקע טבורי. אני אשמח לשמוע האם המצב הפיך והצורה שלי יכולה לחזור לעצמה או שניתן רק באמצעות ניתוח לפרסקופיה/ניתוח בטני. ואם כבר בניתוח עסקינן בשל חוסר ברירה אחרת, האם ישנו הליך של מתיחת בטן משולב בהליך לתיקון הבקע? ובכללי עד כמה שכיחה הבעיה בנשים כמוני??? בתודה מראש, מעיין.

31/01/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אין קשר בין בקע טבורי ושנוי בצורת הבטן. בקע טבורי מאופיין בפתת שנוצר ברקימת הגידית של השרירים באזור הטבור ובניתוח ,דרך חתך בהיקף הטבור תופרים את הפתח הנ"ל,כדי שלא תפרוץ רקמת שומן ,או במקרים של בקע נרחב,אף לולעת מעי. בטן בולטת וצנוחה יש לבצע קירוב השרירי הישרים בקדמת הבטן וסילוק עודפי העור והשומן של דופן הבטן. מאחר ובניתוח ישנה סכנה של הספקת דם ירודה לטבור הגורם לנמק של הטבור ,ויש צורך בניתוח משחזר. אני מעדיף לשלוח את המטופלת לניתוח ע"י כירורג,ולאחר 3 חודשים לבצע את ניתוח מתיחת הבטן.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית