חומצה היאלרונית

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

12/11/2015 | 06:13 | מאת: מאי

במאי עברתי הליך מילויים של חומצה היאלרונית בלחיים וברקות. כשלושה חודשים לאחר מכן החלו התנפחויות ספונטניות שבהתחלה חשבתי שהן עקיצות או אלרגיה. עם הזמן אירועי ההתנפחות החלו להיות בתדירות גבוהה יותר. הרופאה המזריקה לא נתקלה בכזה דבר. אחרי שאיזור נפוח נרגע הוא הופך לגרנולומה קשה כמו אפון. כרגע נוטלת ציפרודקס 500 פעמיים ביום.כשבוע שהטיפול המומלץ לטענתה הוא מינימום חודש!!!! האם יש אנשים שאלרגים לחומצה היאלרונית? יכול להיות שברגע שהיא מתפרקת הגוף נכנס למגננה והאזור מתנפח? הנפיחות לא כואבת כמו דלקת אבל היא לא נעימה והמראה לא נעים לעין. האם מומלצת המסה או שזה יעשה יותר נזק? קצת אובדת עצות. חשבתי שחומר זמני לא יהווה בעיה. תודה.

15/11/2015 | 12:20 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

נדיר שמשחוא יפתח תגובה אלרגית לחומצה חיאלורונית,בעיקר והחומצות כיום מסונטזות, ולא ממקור חי.ובד"כ מופיעה סמוך למועד ההזרקה. יש לשקול נושא של תגובה זיהומית מאוחרת.היבדקי ע"י רופא עור.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית