קרע בשתל הריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

16/09/2015 | 15:05 | מאת: עדן

שלום, שמי עדן ואני נמצאת בשבוע 37 להריוני הראשון. לפני כ-10 שנים עברתי הגדלת חזה. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאבים קלים בחזה השמאלי אך התעלמתי מאחר והכאבים עברו לאחר מס ימים. לפני כ-4 ימים שוב חשתי בכאבים בעת שקמתי מהמיטה והתחלתי לגעת בחזה השמאלי והרגשתי כי הוא קשה בהרבה מהחזה הימני. היום לאחר הייעצות עם כירורג, הופנתי לעשות אולטרסאונד. באולטרסאונד התגלה כי ככל הנראה יש לי קרע בשתל ומאחר ואמרו לי שאין מה לעשות עד לאחר הלידה, יש לי מס שאלות: 1) האם המצב בו אני צריכה לחכות עד אחרי הלידה, מסכן אותי? ( אימי החלימה מסרטן השד) 2) אם קרע בשתל לא נחשב למצב גרוע, מדוע אני חווה כאבים בעת שכיבה/ קימה מהמיטה? ( אין לי חום או אדמומיות בחזה) 3) האם אוכל להניק עם מצב של קרע בשתל? תודה רבה!

26/09/2015 | 08:06 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

מרגע שהתגלה קרע בדופן השתל,מומלץ להוציאו בהקדם. בגלל שאת בהריון, הייתי ממליץ להתייעץ ברופא הנשים שאת בטיפולו,לגבי בצוע הנתוח בזמן ההריון. אין עדות לגרימת סרטן שד בגלל החשיפה לסיליקון שדלף לקופסית בגלל הקרע. לא מומלץ להניק במקרה של פקיעת שתל הסיליקון בעיקר והשתל מתחת לרקמת השד.

26/09/2015 | 08:06 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

מרגע שהתגלה קרע בדופן השתל,מומלץ להוציאו בהקדם. בגלל שאת בהריון, הייתי ממליץ להתייעץ ברופא הנשים שאת בטיפולו,לגבי בצוע הנתוח בזמן ההריון. אין עדות לגרימת סרטן שד בגלל החשיפה לסיליקון שדלף לקופסית בגלל הקרע. לא מומלץ להניק במקרה של פקיעת שתל הסיליקון בעיקר והשתל מתחת לרקמת השד.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית