הצטלקות יתר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

19/09/2015 | 16:44 | מאת: אסף

שלום, בעבר ביצעתי מספר ניתוחים בהרמת עפעף, אשר הסתבכו עקב הצטלקות יתר אשר העלתה את העפעף יתר על המידה. מלבד מקרה זה אין לי היסטוריה של בעיות הצטלקות. עוד לפני הניתוח בעפעף הייתי מעוניין בניתוח להרמת השפה העליונה (הרווח בין האף לפה מאד לא אסטתי אצלי) אך כעת אני חושש מאד עקב הצטלקות יתר. האם קיימת סכנה שגם במקרה זה עקב הצטלקות עודפת השפה תימשך למעלה יתר על המידה? או שהעור יתכווץ יתר על המידה ויביא לסיבוך אחר שיביא לפגיעה בתוצאה האסטטית? האם קיימות דרכים למניעת היווצרות מקרים כאלה, ולמניעת צלקת בולטת בניתוח זה? ובוסף הם עלי לחשוש מהצטלקות יתר גם בטיפולים כגון הסרת נקודות חן ופילינג כימי ובכלל טיפולים הכוללים חיתוך כלשהו באיזור הפנים והצוואר? המון תודה.

26/09/2015 | 08:11 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

היווצרות צלקת עודפת כתגובה לרפוי פצע,נובעת במרבית המקרים ,מתכונות רפוי הפצע שנקבעות גנטית. לא ממליץ לבצע חתכים בפנים ולהחליך בעיה אסטתית אחת באחרת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית