ציסטה במרכז הגב, על גבי עמוד השידרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

23/08/2015 | 16:30 | מאת: לירן

היי, אני בן 31 ללא בעיות בריאותיות. למעלה מחמש שנים יש לי ציסטה במרכז הגב בקוטר שבערך 3-4 ס"מ שניתנת למישושת נראית לעין ובולטת יותר בעת כיפוף הגב. 1. האם ניתן ורצוי להסירה ללא חשש אף על פי שהיא אינה כואבת, אינה מפרישה נוזלים אלא רק מפריעה אסטתית? 2. האם ציסטה זו יכולה להיגרם מגיבנת קלה בגב העליון שיש לי? 3. האם עצם העובדה שזה על גבי עמוד השידרה עצמו (ככה לפחות זה נראה) מוסיף סיכון לניתוח כזה? תודה מראש, לירן

25/08/2015 | 08:01 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אנני יודע אם התייעצתה בכירורג. הייתי מבצע בדיקת USובמידה וצריך בדיקת הדמיה נוספת,ורק לאחר ברור מהות הנגע ניתן להציע פתרון.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית