אוזניים בולטות לתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

24/07/2015 | 08:51 | מאת: אלה

שלום רציתי לשאול האם עליי לפנות לרופא כירורג פלסטיקאי במקרה שאתאר, ואם כן, האם כל פלסטיקאי יכול לבצע את הפרוצדורה הזו או שצריך מישהו עם התמחות מיוחדת. אני נולדתי עם אוזניים בולטות ובצעירותי עברתי ניתוח פלסטי להצמדתם. קראתי באינטרנט שהיום ניתן לטפל זאת כאשר הילד נולד ובכך למנוע ניתוח פלסטי בבגרותו. וזאת משום שבימים הראשונים לחייו, הסחוס באוזניים מאוד רך ואז ניתן להדביק אותן עם דבק מיוחד ולהצמידן, ואז האוזן מקבלת את הצורה החדשה המוצמדת. אצרף פה להודעה לינק לכתבה בנושא שמצאתי. http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/673/369.html אני בהריון, וחוששת שלתינוק יהיו אולי אוזניים כמו שלי. השאלה שלי האם על מנת לבצע את הפרוצדורה הנ"ל עליי לפנות לרופא כירורג פלסטיקאי? מדובר בחלון הזדמנויות מאוד מצומצם של כמה ימים בלבד בו ניתן לבצע זאת, ולכן אני רוצה לדעת מראש למי אני אמורה לפנות במקרה כזה. שאלתי את הגניקולוג שלי, ואין לו מושג על מה אני מדברת. שאלתי קרוב משפחה שהוא רופא ילדים, וגם לו אין מושג על מה אני מדברת.. שאלתי פה בפורום הכירורגיה לילדים, ושם הרופא טוען שזה לא בתחום כירורגיה ילדים אלא כירורגיה פלסטית. התקשרתי למרפאה של כירורג פלסטקי שעובד עם קופ"ח שלי, דיברתי עם המזכירה ותיארתי לה אני רוצה, והיא אמרה שהרופא הפלסטיקאי לא מטפל בתינוקות ועליי לפנות לכירורג ילדים. יכול להיות שהיא פשוט לא מבינה על הפרוצדורה עליה דיברתי? הרי זה לא באמת ניתוח.. אשמח אם תוכל לעזור לי.. האם אכן עליי לפנות לכירורג פלסטי? האם כל כירורג פלסטי יודע/מבצע את הפרוצדורה הזו, או שאני צריכה מישהו עם התמחות מסוימת? תודה רבה רבה :)

26/07/2015 | 08:35 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

מנסיוני,כל הטיפולים השמרניים שעברו תינוקות בעלי אפרכסות בולטות,לא צלחו ותוקנו בסופו של דבר בניתוח. בד"כ מגיל 8 ואלך.

26/07/2015 | 09:05 | מאת: אלה

אין לנו מה להפסיד פה.. מקסימום זה לא יעזור. השאלה לאיזה רופא עליי לפנות? רופא פלסטיקאי רגיל? האם כל רופא פלסטיקאי שאפנה אליו דרך קופ"ח יודע או עושה את הפרוצדורה הזו?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית