הסרת שומה מהאף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

06/07/2015 | 12:20 | מאת: טלי

יש לי נקודת חן חומה כהה על הנחיר השמאלי חיצוני .נבדקתי על ידי רופא עור וזה לא מסוכן אלא רק מפריע אסטתית. השאלה האם ההסרה משאירה סימן או צלקת בטזור הזה של האף? ושאלה נוספת-האם עדיף שפלסטיקאי יסיר או רופא עור מבחינת מיומנות שלא להשאיר צלקות? תודה

07/07/2015 | 21:41 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

הסרת נגעים מכל אזור בגוף, באופן מלא, תעשה ע"י כריתת הנגע ותפירה. פעולה זו, משאירה רקמת צלקת. אופי הצלקת תלוי גם בעבודת החיתוך והתפירה, אך גם תלויה משמעותית בתהליך הריפוי ויצירת הצלקות של הגוף. ישנם אזורים בהם תהליך הריפוי טוב יותר. לכן לא ניתן להבטיח שלא תישאר צלקת. אפשר להשתדל ולקוות שהצלקת תהיה עדינה ושטוחה ושעם הזמן, תטשטש. בדרך כלל מומלץ לעבור כריתת נגעים אצל פלסטיקאי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית