גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

02/04/2015 | 21:57 | מאת: ישראל

שלום ד"ר אני גבר בן 29, מילדות יש לי גניקומסטיה בצד אחד, צד שמאל. עברתי שני ניתוחים לתיקון במהלך גיל ההתבגרות, הראשון כשהייתי בן 16- השינוי היה מזערי אם בכלל והשני בגיל 18 שהיה מוצלח הרבה יותר אך עדיין רחוק מלהיות משביע רצון. עם תוצאות הניתוח האחרון אני חי עד היום, המצב הוא כזה שבמבט מלפנים החזה נראה סימטרי אך כשמביטים מהצד, צד שמאל (הבעייתי) בולט ממש לעומת הימני, במישוש ניתן להרגיש שמבנה השריר שונה בין הצדדים. חוסר הסימטריה הזה גרם לי לבעיות בגב בגלל הרצון להסתיר ואי הנוחות בצד שמאל. אני אדם רציונלי ורוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפניי, האם ניתוח נוסף יכול לעזור? שאלה נוספת- האם פיתוח שרירי חזה בחדר כושר יכולים לשפר\להחמיר את המצב? תודה וסליחה על החפירה חג שמח

05/04/2015 | 20:53 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

במידה וקימת רקמת שד ושומן ניתן ,ככל הגראה,לשפר. במידה ומדובר באסימטריה של בית החזה או הבדל בנפח השרירים,לא ניתן לשפר את המראה. לדעתי פתוח שרירים מאולץ יכול להרע את המצב האסתטי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית