דליפת סיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

31/03/2015 | 22:09 | מאת: אפרת

שלום, לאחרונה אני סובלת מכאבים לא ברורים בכל מני מקומות בגוף, בביקור אצל ראומטולוג-איבחן כי יתכן ויש דליפה מהשתל, וזה גם מה שמשתקף מבדיקות הדם שעשיתי, בסיכום הממצאים כתב: ללא ריינו ללא סינוביטיס ללא סקלרודקטיליה. ANA חיובי עם אנטי SCL 7 חיובי. הפנה לבדיקת MRI. ואני שואלת: 1. מה ההשלכות של דליפת הסיליקון 2. מה אומרות הבדיקות ANA ו- SCL7? 3. אם במידה ויש דליפה-חייבים להחליף שתלים? תודה מראש...

05/04/2015 | 20:48 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

חד משמעית יש להוציא את שתלי הסיליקון. בד"כ גם במקרים של דליפת סיליקון בגלל פקיעה של השתל,אין השפעהתולנית. התייעצי בראומטולוג יתכן ואת מהמקרים הבודדים שמיחסים להם פגיעה מערכתית כתגובה לסיליקון.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית