הזרקת שומן עצמוני

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

11/03/2015 | 12:59 | מאת: יאיר

לאור אסימטריה הנובעת מצלקת בלחי ימין (בקוטר של כ- 5 ס"מ, הפצע לא נסגר בתפרים) כתוצאה מסיבוך רפואי אני מעוניין במילויה. במחלקת כירורגיה פלסטית בשיבא נאמר לי שבגלל שהאזור לא נרחב השומן יישאר שם באופן קבוע, אך שייתכן שלאחר חצי שנה ראשונה יהיה צורך בהשלמה בגלל ספיגה אפשרית (אבל לא הכרחית) של השומן. האם הדבר נכון שהשומן יכול להחזיק מעמד למשך שארית החיים? מאחר וקראתי במספר מקומות שזה עמיד רק לכמה שנים ספורות? האם קיימים עוד טיפולים לטווח קבוע ללא צורך בחידוש אחת לכמה זמן?

15/03/2015 | 09:47 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

רקמת שומן עצמונית טובה מאד למלוי נפחים בנפח קטן,והיא הבחירה המומלצת. תאים שנקלטו ממשיכים לשמור על הנפח. מאחר וב"כ אין קליטה של 100% ,לעיתים יש צורך בהשלמת הנפח בהשתלה נוספת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית