ציסטה על הלחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

21/02/2015 | 11:38 | מאת: טובה סלומון

שלום רב, ברצוני לדעת מהן אפשרויות הטיפול בציסטה שגדלה על הלחי על מנת למזער את הסימנים שנשארים באיזור כה חשוף. ממצאי בדיקת האולטרסאונד : בבדיקה מכוונת נמצא ממצא נמוש, שטחית בתת-עור, הודגם מבנה מעוגל 10 ממ על 9 ממ, תת-הדי, בלתי אחיד, עם הגברה אקוסטית מאחוריו, אווסקולרי. הממצא מתאים למבנה מיסטי המכיל תוכן סמיך כגון שומני או חלבוני ( סיבציס ציסט? דרמואיד ציסט?)- למעקב. בתודה מראש, טובה

22/02/2015 | 08:39 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

ככל הנראה מדובר בבלוטת חלב של בסיס שיערה ,שבגלל החסמות פתח המוצא,החלב נאגר ויוצר ציסטה.היא יכולה לגדול,ואפילו להזדהם. לצערי אינני מכיר דרך לסלקה,אלא ע"י פעולה כירורגית שמותירה צלקת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית