חומצה הי לארונית וסרקואידוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

09/01/2015 | 09:39 | מאת: אודליה

שלום רב. אני מאוד רוצה להזריק לקמטים חומצה הילארונית. הייתי אצל רופאה שהזריקה את החומר של stilage והטופס עליו התבקשתי לחתום היה כתוב שתתכן תופעת לוואי של גרנולומות. לפני כשמונה שנים אובחנה אצלי סרקו אינדונזיה בעור ובריאות. הגרנולומות עברו בהזרקה ישירה לנגע.נ מאז אני ללא טיפול וללא התפרצות המחלה. שאלתי: האם יש סוג מסויים של חומר מילוי שלא גורם לתופעה זו? מה המספרים הכתובים בספרות מבחינת ההסתברות (לא מצאתי) והאם מדובר בעירור של המחלה ברמה הסיסטמטית או הופעת גרנולומות מקומיות. תודה רבה אודליה

13/01/2015 | 22:20 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אני מניח כי ההתייחסות בטופס היא להופעת גרנולומות מקומיות, אך במקרה של היסטוריה כמו שלך, הייתי נמנע מהזרקה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית