תיקון מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

04/12/2014 | 07:19 | מאת: ליאת

שלום אני 8 חודשים לאחר ניתוח מתיחת בטן ושאיבת שומן. בצידי התפר נותרו לי 2 בליטות של שומן שמאוד נרגשות ונראות לעין . חיכינו שיעבור זמן אך הן עדיין נותרו . בצד שמאל ממש בולט. שהייתי אצל המנתח הוא אמר לי נכון צריך לתקן את זה , לפתוח ולמתוח אותם. מדובר ב2 בליטות באורך של כ 4 ס"מ כל אחת. המנתח אומר שאגיע למרפאה שלו ובחדר טיפולים שלו הוא יפתח ימתח ויתפור אותם. זה נשמע לי מאוד תמוה שתיקון מתיחת בטן מבצעים בחדר טיפולים ולא בחדר ניתוח!!!! שאינו סטרילי ולא עמד בתנאים של חדר ניתוח. כמו כן נראהל י לא הגיוני לפתוח את 2 הצדדים הללו ולתפור מחדש האם כל התפר של הבטן לא יתעוות? נראה לי הגיוני לפתוח הכל למתוח מחדש ולתפור. האם מותר לעבור דבר כזה בחדר טיפולים ולא בחדר ניתוח?????? הרי זו לא אשמתי שאני צריכה לעבור תיקון כזה ..זה הוא שלא מתח ולא תפר כמו שצריך בצדדים. לדעתי הוא מציע לי את התיקון בחדר טיפולים כדי לחסור הרדמה ועלויות בחדר ניתוח שלא אמורים להיות על חשבוני. אודה אם משהו יוכל לעזור לי האם מותר למנתח לתקן מתיחת בטן בצדדים בחדר טיפולים ולא בחדר ניתוח. תודה

07/12/2014 | 09:49 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

עקרונית תיקון של עודף רקמה בצדיי הצלקת לאחר ניתוח מתיחת בטן צריך להתבצע בחדר ניתוח. מרבית הרופאים מסכמים מראש שבניתוח מתקן, אין הרופא מחייב עבור עבודתו, וחדר ניתוח משולם ע"י המטופל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית