קלואיד בתנוך האוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

26/11/2014 | 13:06 | מאת: מירב

שלום רב, לבני בן ה- 13 יש קלואיד שנוצר עקב עגיל באוזן. הקלואיד גדל בצורה איטית עם הזמן ואנחנו רוצים עכשיו להסירו. קבענו תור לניתוח והרופא הסביר לנו שעל מנת שלא יצמח מחדש הטיפול הוא הזרקת סטורואידים מקומית לאחר שבועיים ולאחר חודש. בחיפוש באינטרנט נתקלתי בטיפול במריחת מיטומיצין C על החתך לאחר הורדת הקלואיד, אך הרופא לא שמע עליו. http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=281&sheetid=26 אנחנו רוצים לבדוק האם יש דרכים נוספות של טיפול בכדי שהקלואיד לא יצמח שוב כי ידוע שאחרי צמיחה חדשה אין ניתוח הורדה נוסף. בברכה ותודה, מירב

02/12/2014 | 09:11 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

אין דרך בדוקה שתמנע חזרה של קלואיד. זו תכונה גנטית של פגיעה ביצירת צלקת תקינה. קיימים שיטות מרובות בהקטנת יצירת עודף הרקמה הצלקתית, הזרקת סטרואידים, שימוש באנרגית אור, טפול במחט מוקפת(קריאו),שימוש בעגיל לחץ וכ, ולא כל שיטה יעילה בכל מטופל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית