נפיחות בשד לאחר 4 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

31/10/2014 | 09:35 | מאת: חן

שלום לפני 4 חודשים, ביוני, עשיתי ניתוח אסימטריה. בשד שבו היה מותחן תחילה, אני גם מרגישה יותר את השתל מהצד השני וגם יש נפיחות בפטמה שבאה והולכת. בנוסף צד אחד של השד נראה נפוח עוד מאז הניתוח. אין לי כאבים ואין סימנים או שטפי דם. האם זה סביר שאחרי 4 חודשים עדיין יש נפיחות ושינוי צורה? והאם אני מרגישה את השתל בגלל שלא הייתה רקמה בשד? כמה זמן לוקח לשד לקבל את צורתו הסופית? כרגע הצורה לא טבעית וכשמופיעה נפיחות בפטמה, הוא מקבל צורה מעט מעוותת.

03/11/2014 | 07:07 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

קשה לחוות דעה ללא בדיקה. על כל פנים, בשדיים אסימטריות, בעיקר שהמנתח היה זקוק לשימוש במותחן. בשד הקטן, יתכן ומרגישים את שולי השתל בגלל מעוט ברקמה המכסה עליו. יתכן והנפיחות נובעת מנוזלים בחלל הקופסית. ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת US.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית