התלבטות פרופיל השתל רגע לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

05/10/2014 | 07:26 | מאת: מיכל

שלום רב, אני לקראת ניתוח השבוע, ועדין מתלבטת לגבי פרופיל השתל. אני בת 40, אחרי 4 לידות והנקות ממושכות. גובהי 1.70, משקלי 65 קג. בעברי השד היה שופע, וכיום מרוקן, עם עודפי עור ומעט רקמת שומן, אך אינו נופל. אני עובדת עם גופי, ולכן איני מעוניינת בניתוח מתחת לשריר. קוטר השתל 10.5, והמנתח המליץ על סילימד פרופיל בינוני 235 סמק. בהדמיה הרגשתי שהפרופיל הגבוה של הקוטר המתאים, 265 סמק, ישפיע משמעותית על התוצאה הסופית. המנתח אינו ממליץ ואומר שההבדל במשקל משמעותי, ועשוי לגרום לסיבוכים. 1. האם 30 גרם הם הבדל משמעותי מבחינת העומס על השד? 2. האם יש הבדל משמעותי בתוצאה הסופית בין שתל פרופיל בינוני לגבוה? (הבנתי שסילימד פרופיל גבוה בולטים משמעותית) 3. האם אני מסתכנת בהגברת הסיכון בהופעה של ריפלינג וקפסולציה? 4. האם אטרופיה משמעותית יותר בשתל מעל השריר? האם בשתלי סילימד בקוטר 10.5 סמ יש רק נפח אחד בפרופיל הבינוני של 235סמק? אם אני מעוניינת במראה טבעי יותר, יש לי אפשרות להשתמש בקוטר 11 פרופיל בינוני, 255 סמק? המנתח שלי לא אוהב את הרעיון... כמה ללכת עם התחושות שלי וכמה עם הנסיון של המנתח?... אגב, מנתח אחר המליץ בלי בעיות על 300 סמק, אבל לא דיבר איתי על קוטר. תודה תודה! מיכל

06/10/2014 | 17:10 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

לדעתי ,לא ניתן לפני הנתוח לחזות את התוצאה שתתקבל ע"י שתל מסוים לגבי הקוטר הפרופיל הנפח והמרקם. יש לבחון היטב את השדיים מבחינת מקום הפטמה, כמות ואיכות רקמות השד, רוחב בית החזה, שבד"כ לא סימטרי משני הצדדים, זווית הצלעות מעצם החזה לכוון בית השחי, ובסופו של דבר הדברים נקבעים תוך כדי ניתוח לאחר בדיקת שתלים המיועדים למדידה ומוכנסים לכיס שנפתח ומושפעות מרוחב הכיס ולחץ הרקמות עליו. לאחר שמתאימים את גודל וצורת השתל בבית החזה הצר יותר מנסים להשוות ככל הניתן לבית החזה השני.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית