הוצאת ציסטה מהחזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

27/08/2014 | 22:33 | מאת: קובי

שלום, אני בן 39 ויש לי ציסטה ממש באמצע החזה באזור הסטרנום. לאחרונה הציסטה גדלה לקוטר של 1.5 ס"מ והיא מפרישה ובעלת ריח לא טוב. מה הדרכים להוציאה והאם הסיכון פה לצלקת מכוערת קרי מורמת/היפרטרופית גבוה והאם יש לזה פתרונות? תודה רבה!

31/08/2014 | 09:19 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

היות והציסטה פעילה ועלולה להזדהם, רצוי במעקב הליך הרפוי, במידה והצלקת תגלה רמזים של גדילת יתר ניתן לנסות ולהקטין את גדולה ע"י תכשירי סיליקון והזרקה תוך צלקתית של סטרואידים. לכרות אותה. אין דרך לחזות איזו צלקת תתפתח מאחר והדבר תלוי בתכונות הגנטיות של רפוי הפצע.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית