חשיפה לשמש לאחר ניתוח אף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

24/08/2014 | 18:35 | מאת: אלון

טוב אז קודם כל שלום ותודה על עזרתך.מצטער על זה שזה ארוך פשוט אני היסטרי ונושא ורציתי תשובות מקצועיות:) עברתי ניתוח אף בתחילת חודש אפריל בהתחלה הקפדתי לא להיות בשמש, לפעמים קצת זלזלתי בדר,כ שמתי קרם הגנה אם הייתי חשוף לפעמים לא, ואז שהבנתי שלא טוב התחלתי יותר להקפיד, לא יצאתי לשמש בשעות הצהריים וכו', עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.ראיתי שחשיפה מוגברת לשמש יכולה לשנות את צורת האף איך אני יודע אם פגעתי באף אם בכללל? וכמה באמת צריך להיות חשופים לשמש על מנת שזה יקרה? 2.לא יודע למה אפילו אם אני יוצא לבחוץ לעשרים דקות ואני כל הזמן בצל יושב בצל, ועובר בשמש מהאוטו לצל או מהאוטו לבית, פתאום האף שלי נהיה אדום וקצת האיזור שלו, כאילו נשרפתי ובקושי הייתי בשמש, למה זה ככה?האם זה מסוכן לאף שלי ולא לצאת בכלל מהבית, אפילו שאני יוצא עם כובע זה קורה, זה קורה אולי בגלל שחם ולא בגלל השמש? 3.אני מרגיש שהאף שלי קצת נפוח עדיין עברו קצת פחות מחמישה חודשים הוא עוד ישתנה קצת? יש מקומות שאני נוגע ומרגיש שהוא רגיש זה אומר שהוא עוד ישתנה? ממש תודה רבה מראש :)

27/08/2014 | 07:46 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

השמש גורמת לנזק לעור. מבחינת האף הבעיה היא חום.ולא משנה אם מקורו מהשמש או שהיה ליד תנור בחורף. בזמן הנתוח נםגעת המערכת המאספת של דרכי הלימפה.ההשתקמות שלה עורכת מספר חודשים,. לכן כשהחום עולה וכלי הדם מתרחבים ,ונוזל יוצא דרך דפנות כלי הדם והמערכת המאספת פועלת בקצב איטי, מצטבר נוזל במרוחים הבין תאיים, דבר היוצר בצקת המתבטאת בנפיחות. זו יורדת בהדרגה במנוחה באזור קריר. נפיחות אחרת יכולה להיווצר מבנית צלקת עודפת מתחת לעור, אך זו כבר איננה תלויה בחשיפה לחום אלא לתכונות רפוי הפצע שנקבעות גנטית.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית