טיפול בכוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

13/08/2014 | 10:05 | מאת: מיכל

למנהלי הפורום שלום רב. קיבלתי כוויה ב3 אצבעות בגב היד משמן רותח. דרגה 2 כירורג פלסטי פוצץ את השלפוחיות והמליץ על טיפול סילברול + חבישת המקום (להחליף 2 ביום) האם ניתן להשתמש בתחבושת מסוג פולימם במקום הטיפול הקודם הבנתי שהסילברול משחיר את המקום כיוון שמכיל כספית? חשוב לי לדעת מה הטיפול המומלץ לזירוז האיחוי של המקום ועם סימני צלקת מינמלית.... תודה רבה מיכל

17/08/2014 | 08:00 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

סילברול מכיל יוני כסף ולא כספית. משתמשים בו לכוויות כדי להסיר רקמות שנהרסו ונראות כשיכבה צהבהבה בבסיס הכוויה. לכוויות דרגה שניה שטחית שבהם מופיעה שלפוחית ממליץ לנקר את השלפוחית, לנקז את הנוזל ,לא לקלף את מעטפת השלפוחית ולחבוש את הפצע בתחבושת ספוגה במשחה על בסיס וזלין. בכל מקרה יש להתייעץ ברופא לפני התחלת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית