לאחר הסרת נקודת חן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

06/07/2014 | 15:07 | מאת: דנה

צלקת שנשארת מהסרה של נקודת חן יכולה להשתזף? או שהמקום לעולם לא ישתזף יחד עם שאר העור ותמיד ישאר סימן לבן שלא משתזף? הסרתי את נקודת החן בשיטת צריבה, זה הסימן שנשאר- http://www.siz.co.il/my.php?i=n1t1maydytey.jpg כרגע יש מעט שקע, עברו רק חודשיים(כמו גבהונת קטנה, לא עמוק מדי פשוט מעט שקוע) והצלקת עוד אדומה כך שעוד אינני יודעת מה צבעה ואני מפחדת שתהפוך לצלקת לבנה שלעולם לא תוכל להשתזף יחד עם שאר העור ושלעולם לא אוכל להשתזף בפנים כי הצלקת לא תשתזף וזה יראה מוזר..ברור שאי אפשר לדעת לפי תמונה אבל לפחות בערך לפי מה שכן רואים

09/07/2014 | 09:28 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

יש להמתין לסוף ההחלמה, בין 6-12 חודשים .במידה ונשארו מספיק מלנוציטים באזור הצריבה ,הצלקת תוכל לשנות את צבעה לצבע תקין. במידה והנזק שנגרם תופס את מרבית עובי העור, כולל הרס המלנוציטים, האזור המצולק יישאר ללא אפשרות להיצבע בעזרת שיזוף. במקרה כזה ניתן לקבל תוצאה טובה ע"י ביצוע שנוי בצבע האזור הנגוע בעזרת קעקוע בצבע העור.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית