הפרשה לאחר הרמת חזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

13/06/2014 | 18:48 | מאת: חני

לפני 4 ימים עברתי ניתוח שני של הרמת חזה כחלק מטיפול באסימטריה. היום ראיתי שיש לי הפרשה צהובה מנקודה קטנה. אתמול הייתי בביקורת והרופא בדק את הדימום(שכבר פסק מאז) והצבע על התחבושת ואמר שהכל בסדר. העניין הוא שרק היום שמתי לב להפרשה הקטנה כי זה קרה בעת החלפת התחבושות וגם קראתי באינטרנט שהפרשה זה זיהום...אין לי נפיחות או אדמומיות..וההפרשה הייתה קטנה ורק באותו רגע..שאלתי היא האם אני יכולה להיות רגועה?? איך בכלל אפשר לדעת אם ההפרשות האלה לא קורות לי גם בזמן שזה מכוסה בתחבושת? כלומר האם אין מצב חלילה שהזיהום הוא בלתי נראה עדיין ושאם היה זיהום הרופא יכול לראות אותו על ההתחלה? אם זה עוזר אז בניתוח הקודם לפני שנה כששמו לי מותחן לא היו לי שום סיבוכים או תופעות לוואי..(בת 25)

15/06/2014 | 10:35 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

לעיתים מופיעה הפרשה קטנה בגלל חוט נמס שקרוב מידי לפני השטח, או קיימת היפרדות קטנה של שולי הפצע, ואין הדבר מעיד על זהום. בד"כ הממצא מטופל מקומית. ממליץ להישאר במעקב ע"י הרופא המטפל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית