ESR ו LDH גבוהים, סרטן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/11/2016 | 10:00 | מאת: אודי

שלום, עשיתי בדיקות דם כלליות והכל היה תקין חוץ מ: ESR תוצאה: 12 ערכי ייחוס: 8 - 0 LDH תוצאה: 522 ערכי ייחוס: 480 - 230 אני קצת מודאג מה ESR מכיוון שקראתי שזה יכול להעיד על סרטן. אז רציתי לדעת אם לדעתך יש מקום לדאגה לאור תוצאות אלו? והאם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה! אודי

שלום אודי. יש לך רקע של סרטן? התוצאות של הבדיקות הן די גבוליות. חשוב לזכור גם שאלה בדיקות מאוד לא ספציפיות. הרבה פעמים הן לא תקינות וזה לא בגלל סרטן. הייתי פונה לרופא שלך, חוזר על הבדיקות, ועובר בדיקה גופנית מקיפה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית