bהריה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/11/2016 | 00:20 | מאת: רבקה

שלום רב אחי עבר ניתוח רדיקלי להוצאת כיס השתן עקב קרצינומה, הוא כבר חודש ימים מאושפז כל פעם מתגלה בעיה אחרת, שבוע לאחר הניתוח התגלה דלפיה פנימית הוכנס דרן לניקוז ההפרשות, יומיים לאחר הכנסת הדרן הוכנס שוב לחדר ניתוח לביצוע קולוסטומי לאחר שהרופא טען שהמעיים התופררו לכן נאלצו לבצע קולוסטומי, כעת הוא עדיים מורדם ומונשם, שלשום הוא עשה הפרעות קצב, הלחץ דם לא יציב, אתמול הוכנס זונדה שדרכה הוא מקבל את האוכל , אתמול ניסו ללנתק אותו ממכונת ההנשמה אך הוא אינו יכול לנשום בכוחות עצמו הרופא הציע לעשות טרכאוסטמי, אנחנו עובדי עצות , אחי כולו בן 80 עבר לפני כנשתיים ארוע לבבי עבר צינתור ומאז לא היו בעיות חוץ מהבעיה בכיס השתן, אנחנו עובדי עצות האם ככה צריכה להתנהל המהלך אחרי הניתוח תודה רבקה

שלום רבקה. אני שוב מצטער לשמוע שמצבו של אחיך לא משתפר. כריתה רדיקלית של השלפוחית הוא ניתוח גדול ויש הרבה סיבוכים שעלולים לקרות אחרי ניתוח כזה. במקום השלפוחית יוצרים סטומה שדרכה השתן יכול לצאת החוצה. לצורך זה משתמשים בלולאת מעי דק, ולכן הניתוח מערב את המעיים. את חלקי המעיים שנשארו לאחר שהוציאו את הלולאה בשביל השתן, צריך לחבר, כדי שתהיה המשכיות של מערכת העיכול. אם החיבור הזה נפתח ויש דליפה של צואה לתוך חלל הבטן - זהו סיבוך חמור מאוד. ההחלמה מזה היא איטית וקשה. לרוע המזל, ככל שמשך האשפוז מתארך ויש צורך לעשות עוד פעולות ועוד ניתוחים, כמות הסיבוכים הפוטנציאליים עולה. כשמישהו זקוק להנשמה לטווח ארוך יחסית, עדיף לעשות טרכאוסטומיה מאשר המשך ההנשמה דרך צינור שעובר בפה ובלוע. אני מאוד מקווה שהמהלך ישתנה במהרה לטובה, ושאחיך יחלים!

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית