עליה ברמה לערך 0.86

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/08/2016 | 22:55 | מאת: מיקי

שלום אני בן 69, כל השנים הערכים של PSA נעו בין 0.52 ל 0.7 (ב2008) ואחרי זה ירד ל0.58 החודש עשיתי בדיקה אחרי 17 חודשים שלא עשיתי והערך עלה מ 0.58 ל-0.86 . בדיקת רופא לפני כחצי שנה הייתה תקינה . אציין שהערך האחרון (0.86) נעשה אחרי ערב קודם של פעילות מינית - ושאלתי כיצד להתייחס לשינוי בערכים .

שלום מיקי. את הערך של ה-PSA צריך לפרש בהקשר הקליני. האם אתה אחרי ניתוח ערמונית? האם אתה נוטל תרופות שיכולות להשפיע על הערמונית ועל ה-PSA. באופן כללי, אם אתה לא אחרי ניתוח ערמונית ולא נוטל תרופות שמורידות את ה-PSA, אזי כל ערך מתחת ל-1 אומר שיש סיכון קטן מאוד שבביופסיות ערמונית יאובחנו תאי סרטן.

25/08/2016 | 19:42 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך, ובהמשך אני לא אחרי ניתוח הסרה ולא לוקח תרופות ושאלתי האם יתכן שפעילות מינית ערב קודם העלתה את הערך? האם יש טעם לחזור על הבדיקה? תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית