כאבים בשלפוחית השתן וחיידק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/07/2016 | 11:18 | מאת: אור

יש לי כבר חדשיים כאבים כל הזמן בשלפוחית השתן, ובמקביל כאב בגב פרללי, יש לי חיידק מירביליס, כבר שנתיים בשתן, עשו לי סיטי ולא ראו משהו, בדיקה ציטולוגית בסדר, ריח שתן חריף, שתן צהוב, ואני סובלת מאד. לאיזה כוון ללכת ומה לעשות עם זה. תודה

שלום אור. צריך לעשות בירור מלא של דלקות חוזרות בדרכי השתן. את זה אפשר לעשות רק אצל הרופא, שצריך לשאול אותך שאלות ולבדוק אותך. כשבאמת יש חיידק בשתן חשוב לנו לדעת אם הוא צומח כל תרבית, ואם מדובר באותו חיידק, או כל פעם חיידק אחר. סיבות אפשריות להישארות חיידק בשתן למרות טיפול הן שהטיפול לא נכול או לא מספיק, שלא נטלת אותו למשך הזמן שהיה צריך, אבל גם צריך לחשוב על בעיה אנטומית, חסימה, גופים זרים או אבנים. כיוון שעשית סי.טי אני מניח ששללו גופים זרים, אבנים וחסימה, אבל כמובן צריך לראות את הסיטי. בהרבה מקרים דלקות חוזרות בשלפוחית יכולות להיות קשורות ליחסי מין. במקרים אחרים להיגיינה, ולפעמים יש נטיה אישית להידבקות בחיידקים בשתן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית