סרטן הערמונית - מספר שאלות.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/05/2016 | 11:18 | מאת: רוני

שלום רב, תשובת ביאופציית ערמונית של אבי (בן 73) : 18991 (right) :Adenocarcinoma , Gleason score 8 (4+4) , Group 4. Tumor involves 40% of two out of the 6 cores 18992 (left) :Adenocarcinoma , Gleason score 7 (3+4) , Group 2. Tumor involves 30% of two out of the 6 cores אבחנה: 16-18991 T92000 M80103 להבנתנו , זהו סרטן ערמונית: צד ימין של הערמונית: בשלב בו "הגידול הסרטני התפשט אל מחוץ לבלוטת הערמונית או חדר לרקמות הסמוכות לה" וחומרתו "סרטן ערמונית מתקדם מקומי" (40% של 2 מתוך 6 האונות) צד שמאל של הערמונית: בשלב בו הגידול נמצא עדיין בתוך בלוטת הערמונית וחומרתו " סרטן ערמונית מוקדם" (30% של 2 מתוך 6 האונות) שאלותיי: 1.האם פירוש הבדיקה נכון ? נתונים נוספים שכדי לדעת עליהם ? 2.לא ברור לנו מהתשובה האם הסרטן התפשט מחוץ לערמונית או לא ? איזה בדיקות נהוג לעשות כדי לברר זאת ? 3.בהינתן תשובה זה , מהם סוגי הטיפולים העומדים בפנינו לבחירה ? מהו סוג הטיפול המומלץ ? -4.האם סוג סרטן זה נחשב אלים ? "נפוץ" ? מתפשט במהירות ? אודה מאוד לתשובותייך לכל שאלותיי. תודה.

04/05/2016 | 17:43 | מאת: רוני

בנוסף , להלן ערכי ה PSA: 2011 : 5.5 2013: 8 2016: 12.45

שלום רוני. 1. מהנתונים שהעתקת מתשובת הביופסיה באנגלית, לא ניתן להסיק לגבי מידת ההתפשטות של הסרטן. כך שאני לא מבין למה כתבת "סרטן ערמונית מתקדם מקומי" או "סרטן ערמונית מוקדם". המידע שהביופסיה נותנת הוא לגבי מספר הדגימות המעורבות בסרטן מתוך הביופסיות שנלקחו, הנפח שהסרטן תופס מהדגימה, והגליסון - שנותן מידע על מידת האגרסיביות של הסרטן. 2. כאמור, הדגימות בביופסיות נלקחות רק מהערמונית, כך שלא ניתן לדעת בוודאות לגבי מידת ההתפשטות. כדי לדעת את זה כדאי לעשות MRI של הערמונית ו-PET/CT PSMA. 3. צריך לקבוע את השלב של המחלה לפני שאפשר לדבר על אפשרויות. בניסוח אחר, אפשרויות הטיפול תלויות בשלב של המחלה" האם הסרטן נמצא רק בערמונית? האם הוא נמצא בערמונית וחורג מהגבולות של הערמונית אבל בסביבה שלה? האם יש גרורות? הבדיקות הנ"ל אמורות לענות על השאלות האלה. 4. גליסון 8 (4+4) נחשב לסרטן עם סיכון להתקדמות. כלומר, יש סיכון רב שללא טיפול הוא ישלח גרורות. סרטן ערמונית, גם כשהוא אגרסיבי יחסית, הוא עדיין מתקדם באיטיות יחסית לסוגי סרטן אגרסיביים אחרים. עדיין חשוב מאוד להמשיך את הבירור בעניין הזה, ולהחליט על טיפול.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית