פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1283 הודעות
1233 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

11/04/2024 | 07:42 | מאת: איתי

כבר כמה חודשים ישנם כאבין באיבר המין, תחושת צריבה ודקירות,יש לציין שנבדקתי לדלקת בשתן ויצא שלילי, האם יש ממה לחשוש מכיוון שעובר המון זמן ואין שינוי.

שלום איתי, השאלה לא בנושא הפורום. כמובן שעליך להיבדק ע"י אורולוג.

שתן ציטולוגיה - האם בדיקת שתן רגילה בודקת: שתן לציטולוגיה

שלום פול. לא. מדובר בבדיקת שתן מיוחדת.

31/03/2024 | 11:53 | מאת: מיכאל

במאמרים מודגש שהצטברות זרע ונוזל בערמונית הם מרכיב מאוד משפיע על סיכויי/סיכון להתפתחות סרטן הערמונית. וגברים שמרוקנים את הזרע בתדירות גבוהה, מפחיתים את הסיכון. מה נדרש מגבר להבין מכך? זה נושא מאוד לא מדובר, ובתשובות שקראתי, זה נשאר לא ברור. אם אכן יש חשיבות ל"ניקוי"הנוזל מהגוף,אז צריך להגיד זאת. ומה מינימום שנדרש. כי יש הרבה מגזרים שהנושא הזה הוא טאבו,ואפילו זה ערך עליון לא להוציא נוזל זרע, מהיהדות,ועד התרבות במזרח, ושם זה קשור גם לגיל הכרונולוגי ככל שיותר מבוגר להוציא פחות. זה לדעתי נןשא חשוב,כמובן במידה שאכן העובדות נכונות ויש השפעה מסכנת על אי שפיכה והצטברות הנוזל שכנראה אם הבנתי נכון,בגלל שיש בו טסטוסטרון ברכוז גבוה? אודה אם תתייחס לנושא במישור הרפואי וגם הנחיה עקרונית למי שיקרא זאת מבחינת שגרת התנהגות. אני בקבוצת גיל של בני 60 בריא. תודה

שלום, יש עבודה שהדגימה ירידה בסרטן ערמונית בגברים שבין גילאים 20 ל-40 נהגו לקיים פעילות מינית (שהסתיימה בשפיכה) בתדירות גבוהה יותר.

25/03/2024 | 15:03 | מאת: אפרים

מדידת psa כמעקב במצב גליסון 6 מעקב פעיל. מסתמכים על שינויי psa אם לוקחים כדורים שמורידים בעקיפין psa זה לא יכול לגרום לטעות במעקב הפעיל? ו"להרדים" את החולה? כאילו אין שינויים. מה עוד צריך לעקוב כדי שזה לא יהיה המדד היחיד למקרה של החמרה. שאלה נוספת. סרטן מאובחן ונחשב סרטן איטי, יכול פתאום להפוך לאגרסיבי?התאים ישתנו בפתאומיות או שזה מה יש וחיים עם התאים האלה ולא לחשוש שהם יהפכו אגרסיביים, יש מקרים כאלה?

שלום אפרים. כשלוקחים כדורים שמורידים את ה-PSA, האורולוג מתחשב בזה כשהוא מסתכל על רמת ה-PSA במסגרת המעקב. תאים לא משתנים בפתאומיות לאגרסיביים, אבל אנחנו יודעים שאצל חלק מהמטופלים מגלים במהלך המעקב סרטן יותר אגרסיבי ממה שאובחן כשהם נכנסו למעקב. יכולים להיות לזה שלושה הסברים אפשריים: 1. מלכתחילה היה סרטן יותר אגרסיבי, אבל הביופסיה בהתחלה לא זיהתה אותו. 2. נוצר סרטן אגרסיבי יותר במקום אחר בערמונית. 3. הסרטן הלא אגרסיבי עבר שינוי ונהפך לאגרסיבי יותר.

לאחר קיום סקס שמתי קונדום קטן ולאחר סיום הסכסוך ראיתי שאיבר המין שלי כולל כול האיזור נהיה צבע סגול שטף דם פנימי פניתי לאורולוג אמר לי שזה שטף דם פנימי מפיצוץ וריד ואין טיפול יחלוף לבד כמה זמן לוקח עד שזה חולף? והעם אפשרי לקיים יחסי מים חלפו כבר 4 ימים אשמח לתשובתך למייל שלי או לוואצאפ שלי 050-8862166 והאם יש טיפול מזרז יגאל

שלום. זה עובר כמו סימן כחול בכל מקום אחר בגוף. אם לא כואב לך, אני לא חושב שיש סיבה להימנע מיחסי מין. כמובן שכדאי להיזהר לא לגרום עוד חבלה לפין.

21/03/2024 | 21:23 | מאת: נחמן

שלום! רציתי לדעת האם ציסטה בוסניאק 4 תמיד ממאירה? תודה.

שלום נחמן. ההגדרה של בוסניאק 4 שקולה לסיכון של 80-90% לממאירות בציסטה.

כשיש ירידה של רמת הטסטוסטרון בגיל 50 ויותר ממליצים במקום לקחת טיפול ישיר בטסטוסטרון לקחת dhea 25 מדי יום פעולה זאת עדיפה מטיפול ישיר בטוסטסטרון? באזהרןת מציינים בהרבה מאמרים שזה מעלה סיכוי לסרטן ערמונית, כי זה מעלה טסטוסטרון. זה דבר בדוק ואסור לקחת את התוסף הזה? זה אומר שכלעליה בטסטוסטרון עלולה להביא לסרטן ערמונית. למי שיש סרטן ערמונית אסור בהחלט לקחת? או שאסור לקחת רק מלמי שיש סרטן מסוג שרגיש לטסטוסטרון?? יש דבר כזה או שלא הבנתי מה נכתב. נאתב שגם מגדיל את הערמונית לא בגידול סרטני רק הגדלה שאלתי, אם יש איסורים כאלה אז באיזה מצב כן מותר לקחת את הורמון הפלא הזה אם בכלל.

סרטן ערמונית הוא התוויית נגד לטיפול בטסטוסטרון. יש מספר עבודות שמעמידות בספק את מידת הסיכון בסוגים לא אגרסיביים של סרטן ערמונית ולאחר טיפול כשהרושם הוא שהמטופל הבריא לחלוטין. ממליץ להתייעץ עם האורולוג/אונקולוג המטפל.

18/03/2024 | 18:46 | מאת: מגי

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: הבטן והאגן הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי עם סימון מעיים על ידי שתיית חומר ניגוד מדולל. אין בדיקות קודמות להשוואה במערכת. סיבת הבדיקה: בירור ירידה במשקל. ממצאים: פסים אטלקטטיים בודדים בבסיסי הריאות. תפליטים פלאורליים בכמות זעירה דו"צ. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין ,בדיסטריבוציה בילוברית בכבד הודגמו מספר מוקדים היפודנסיים קטנים בקוטר עד 0.6 ס"מ, קטנים לאפיון. ללא הרחבת דרכי מרה. אין לזהות אבנים רדיואפקיות בכיס המרה. הטחול בגודל תקין, ללא ממצא פוקלי בתוכו. הלבלב ברוחב תקין, שומר על מבנה אונתי ,צינור הלבלב הראשי לא מורחב. האדרנלים שמורים. הכליות במיקום ובגודל תקין, ללא אבנים או הידרונפרוזיס.ציסטות פראפלביות בכליה השמאלית, ציסטות קורטיקליות בכליות דו"צ, גדולה בקוטר כ 5.7 ס"מ בכליה השמאלית, הכליות עוברות האדרה תקינה, ללא גושים. אין לזהות לימפאדנופתיה לאורך רטרופריטונאום, באגן או במפשעות. כיס השתן לא במילוי גדוש ולא ניתן לדון על דפנותיו. מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצאים מורפולוגיים חשודים בגדם הניתוחי. אין לזהות מיימת. מהלך וקוטר לולאות מעיים תקין. ללא הסננת משטחי שומן בבטן או באגן. האאורטה בקוטר תקין עם שינויים טרשתיים לאורכה. שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה. מוקד סקלרוטי קטן באילאום מימין, מראה טומוגרפי שפיר, כנראה אי גרמי, לקורלציה עם בדיקות הדמיה קודמות. סיכום: מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצא חשוד בגדם הניתוחי. מוקדים היפודנסיים קטנים בדיסקי ביצעה בילוברי בכבד, קטנים לאפיון, לקורלציה לבדיקות הדמיה קודמות. שאר כמתואר.

שלום מגי. לאיזה ממצא ספציפי התכוונת בשאלתך?

הכוונה שלי איך הבדיקות של הסיטי בטן יצאו האם יש משהו חשוד ?

12/03/2024 | 13:13 | מאת: ע

שלום לפני תקופה של כמה חודשים הרגשתי גוש בראש האשך השמאלי הלכתי לאורולוג והוא אמר שאכן יש גוש ושזה מחוץ לאשכים וזה קודם כל לא מסוכן בעקבות זה שזה בראש האשך ולא על האשך בכל מקרה הוא שלח אותי לUS אשכים וUS מפשעות לשלול בקע ובדיקת שתן האמת למרות שהוא אמר לי שזה לא מסוכן אני ממש לחוץ ומנסה להבין אם זה לא מסוכן למה כל בדיקות האלה מה הממצאים שאפשר למצוא בדרך כלל במצב כזה אשמח לתשובה

שלום. בהרבה מקרים האורולוג רוצה להשלים את הבדיקה הגופנית עם US, גם אם הבדיקה הגופנית היתה תקינה. אני לא חושב שיש לך סיבה להילחץ, אבל ליתר ביטחון תעשה את ה-US.

20/03/2024 | 09:30 | מאת: ע

שלום ד״ר הגיעו הבדיקות שתן וus אשכים ומפשעות הכל תקין אין משהו חריג בכל זאת יש לי כמו נפיחות קטנה שעולה ויורדת בראש האשך השמאלי האורולוג אומר שאין משהו חריג הוא הגדיר את זה שיש כל מיני צופציקים באשכים והכל בסדר האמת זה מטריד אותי אשמח להצעה ממך

אם ה-US ובדיקת האורולוג תקינים, סביר מאוד יהיה להניח שהכל תקין. אם אינך בטוח, אתה יכול לפנות לחוות דעת שניה.

12/03/2024 | 09:09 | מאת: מיכאל

שלום האם דלקת במעי הגס ובעיות בחלק הסופי של המעי הגס, יכולות להשפיע על הערמונית, בעניין פענוח הדמיה של הערמונית. איזה אזור בערמונית עלול להיות מושפע בגלל קרבה לדופן המעי, בפענוח במקרה של בעיה שתארתי. יש מקרים שקראתי שמצב דלקתי במעי הגס בדופן גורמת לבעיה בפענוח m r i ערמונית. יש עדויות לכך או שלא ניתן להציג זאת כפי שתארתי וההפרדה ברורה בהדמיה. רב תודות

שלום מיכאל. אני לא מכיר בעיה בפענוח של ה-MRI של הערמונית בגלל מחלה דלקתית של המעי.

10/03/2024 | 19:20 | מאת: דניאל

שלום קוראים לי דניאל ואני בן 27 ואני סובל מבעייה קשה שבגללה אני לא עובד כבר מעל שנה בכל בוקר שאני קם ובא לתת שתן הכול כרגיל ולאחר מכן שאני נכנס לשירותים למטרת הטלת צואה(יש לציין שאני יושב 30-40 דקות בשביל להתרוקן מהצואה)אחרי שאני מסיים ויוצא מהשירותים מתחיל לי בעיה קשה של לחץ על הבטן ומרגיש שכל רגע אני חייב להשתין אך בכל פעם שאני מנסה בקושי יוצא אבל מרגיש לי שאני חייב לשחרר המון פיפי ולא יוצא ולפעמים פעם בכמה זמן אם אני לוחץ בשירותים למטרת צואה מתחיל לשרוף לי באיבר המין ממש ואני רואה שיוצא לי מעט שפיכה בכל פעם ששורף לי, בכל אופן אחרי השירותים של הבוקר לוקח ללחץ בבטן שלי להירגע אחרי משהו כמו שעתיים ובשעתיים האלו אני הולך לפחות 3-4 פעמים כדי לרוקן את כל השתן, גם כשאני אוכל(לדוגמא ארוחת צהוריים)והבטן שלי מתמלאת אני מתחיל להרגיש פתאום שוב לחץ בבטן שמציק לי כאילו אני רוצה שוב להשתין אבל לא באמת יוצא הרבה שתן, גם כשאני הולך לשירותים לאחר הארוחת צהוריים שאכלתי אני עוד יותר מתקשה להתרוקן... ואני חייב לציין שאני מתקשה לפעמים להטיל שתן לוקח לי איזה חצי דקה להתחיל בערך וגם ההתרוקות של השתן אני ממש צריך ללחוץ כדי שיצא כי אם לא אני מרגיש את זה בקצה וזה מציק אני ביום יום שלא לא מצליח לעשות בקושי ספורט ואני גם לא אוכל הרבה בשביל לא ללכת לשירותים ככה כבר שנתיים בדיקות שתן עשיתי יצא תקין בדיקת הליקובקטר עשיתי יצא תקין בדיקת דפקוגריה עשיתי יצא תקין בדיקה בפי הטבעת עשיתי יצא תקין קולונסקופיה עשיתי יצא תקין בדיקת אולטראסאונד עשיתי יצא תקין לשנות תזונה ניסיתי לא עזר תרופות לעצירות הכול ניסיתי אבל אני לא חושב שזה עצירות כי אני מצליח להתרוקן בבוקר בלחיצה הראשונה אבל אני ממשיך לשבת כי לוקח לי זמן לרוקן הכול אשמח באמת לתשובה כי אני בחור צעיר שלא עובד ולא יוצא מהבית בגלל הסבל כבר שנה ואין לי תשובה בשום מקום ואני חייב לציין שאני נמצא במחשב שאני לא מסוגל אפילו לשבת יש לי לחץ חזק בבטן כל יום אני לא יודע מה לעשות

שלום דניאל. אני מצטער לשמוע. אין לי תשובה טובה לתת לך. אני לא בטוח שמקור הבעיה הוא ברכי השתן, יכול להיות שבכל זאת הבעיה היא במערכת העיכול. אני ממליץ לעשות הדמיה של הבטן והאגן (CT או MRI), אם עדיין לא עשית.

19/03/2024 | 12:00 | מאת: דניאל

תודה על התשובה ד"ר לגבי CT או MRI עדיין לא עשיתי אני יעשה בקרוב אך ציינת שהבעיה היא לא לגבי השתן אבל אני מרגיש הרבה מאוד פעמים שריפה בשתן ולחץ בשלפוחית השתן האם כדי לי ללכת למכון פתולוגיה?

21/03/2024 | 13:52 | מאת: לא רופא

אןלי כדאי לנסות שינוי תזונתי, אןלי יש לך רגישות למזון או למוצרי חלב, לקטוז, וזה עושה יציאות ולחץ נוראי בבטן וזה לוחץ על השלפוחית שתן גזים ולחץ במעיים זה נורא, ומשפחע מאוד על השלפוחית. תנסה לעשות סוג של משטר אוכל מבושל פשוט בלי דברי חלב. לי היו לחצים בבטן וברגע שגילץי רגישות לחלב הכל נרגע לוקח לקטאז 5000fcc. וחלב נטול לקטוז.

21/03/2024 | 14:09 | מאת: דניאל

עשיתי כל מיני שינויי תזונה אני תזונאי מוסמך כבר 4 שנים וזה לא עובד יש בעיה מעבר בעיה רפואית

08/03/2024 | 14:52 | מאת: אריאל

שלום דוקטור אבקש לשאול הבנתי שהוא עןלה עם הגיל. אני בן 58, לפני שנה וחצי המדד היה 1.4 ב8.23,ביצעתי בדיקה שנתית Psa, עלה בבת אחת ל4.12 ואז תוך 3 חודשים בהדרגה, ירד ל1.4 מדידות ביניים, 10.23, 3.53 11.23 ירד ל3, ואז ב 12.23, ירד1.4 בבת אחת.!!! עשו לי בדיקת 4k, היה psa 1.7 התוצאה 2 אחוז, בדיקת אצבי אין ממצא. הציעו לשקול ביופסיה.לאבי היה סרטן גליסון נמוך ללא טיפול. שאלתי באם המדד עולה, זה הגיוני שהוא יורד בבת אחת, קראתי שזה רק עולה. זה תופעה שנתקלת בה, על מה יכול להעיד עליה וירידה פתאומית.תופעה חולפת? כי אם זה סרטן זה היה נשאר ולא יורד. אין לי בעיות בהשתנה. אין בעיות תפקוד מיני זיקפת בןקר קבועה. מקיים יחסי מין רגיל. הכניסו אותי ללחץ אודה על עזרתך

שלום. אתה צודק בהערכה שלך שהעליות והירידות ב-PSA פחות תומכות בסרטן ערמונית. כמו-כן ה-4K הנמוך מרגיע. צריך לזכור ש-PSA היא בדיקה מאוד לא מדוייקת. עם זאת, לאור הסיפור המשפחתי, כדאי להמשיך לעקוב עם בדיקה פעם בשנה.

18/03/2024 | 18:44 | מאת: אריאל

תודה דוקטור ניתן להבין שמלעשה בסוף מה שקובע זה המצב התפקוד הקליני? כלומר גם יש ממצאים מעבדתיים הדמייתים חלשים שמעוררים חשד,העובדה שאין קשיים תפקודיים במערכת השתן והתפקוד המיני, למעשה יהוו מרכיב חשוב בקביעת ההחלטה להתערבות טיפולית, לא מתייחס למקרים שיש ממצאים ברורים וחד משמעיים בדרגת פענוח גבוהה בדימות.

07/03/2024 | 06:56 | מאת: 7777

עד לפני כמה שנים הייתי גומר תוך בערך דקה והזקפה הייתה ממוצעת אבל היום אני לא הנ"ל גם בחדירה/אוראלי רק באוננות אחרי 7 דקות הייתי פעם בטרום סוכרת ואני מאובחן בפרוסטטה/וריקוצלה באחד האשכים מה התשובה לזה?

שלום, שאלתך אינה קשורה לנושא הפורום, אנא פנה לאחד הפרומים כאן שעוסקים בבעיות בתפקוד המיני.

שלום רב: ד"ר מנהל הפורום ד"ר ברשותך- קצת קבלת מידע חשוב ורגיש : * אני בן 63 מבקש לבדוק הערמונית ולהיות במעקב - איך מתחילים הברור הנחוץ ? * איך מתבצע הבדיקה - ולאיזה רופא מומחה בתחום נכון לפנות לביצוע הבדיקה החשובה אלפי תודות על התייחסותך בכבוד רב

שלום. בשלב ראשון, אתה צריך לגשת לאורולוג ולעשות בדיקת דם ל-PSA. אחר-כך, בהתאם לתוצאות.

04/03/2024 | 23:02 | מאת: דביר

ד"ר שלום רב תודה על הפורום והאפשרות לפניה. - בן 57 סובל מ-CTCL מפושט 100% בעור הגוף פעיל בספורט. משקל תקין, בדיקות דם בסדר בדיקת שתן תקין. נוטל דופלקס 5/160 שנתיים. לא נוטל תרופות נוספות. בתקופה האחרונה רגישות במישוש וכאב במגע באשכים. ד"ר. האם יכול להיות קשור למחלת הלימפומה? * מה יכול להיות התופעה הנ"ל ? *מבקש. מה המלצתך לבדיקה לברור עבורי ? - בתודה מראש בכבוד רב

שלום. לימפומה יכולה לערב את האשכים. אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג ולעשות אולטרהסאונד אשכים.

03/03/2024 | 20:45 | מאת: דנדן

שלום. בן 62 psa 6.1 ב mri נצפה גוש 7 מ"מ בדרגה 3. iso psa 12.2. מה הסיכוי שזה סרטןהופנתי לביופסיה,אך הרופא המטפל אמר שזה לא דחוף.לפי התוצאות לי זה נראה די דחוף תודה.

הסיכוי שמדובר בסרטן משמעותי הוא 10-20%. בהחלט צריך לדעתי לעשות ביופסיית ערמונית פיוז'ן.

02/03/2024 | 14:50 | מאת: מרקול

שלום רב ,בן 50, עקב pirads 3 לפני 10 ביצעתי ביופסיה טראנספרנלית. טופלתי באנטחביוטיקה 5 ימים. לאחר יומיים כבר לא היה דימום. אחרי חמישה ימים יתחילו להופיע טיפות דם רק בהתלחה של הטלת שתן. אחר כך שתן נקי. וכך נשמך עד היום 10 ימים אחרי ביופסיה. ממש כמב טיפות בצבע חום מאשר אדום קצת כאב בזמן מתן שתן. מטופל בדואדרט. האם תקין? כמה זמן יכול להופיע דם בשתן?

שלום. זה תקין. מדובר בהפרשה דמית שמגיעה מהערמונית. בתחילת השתנה היא יוצאת החוצה. זה יכול להימשך אפילו שבועיים. לא משנה כמה זמן זה נמשך, זה לא מסוכן.

26/02/2024 | 19:45 | מאת: לימור

שלום רב בעלי בן 53 בובל מכאבי צוואר מספר שנים שלאחרונה החמירו מאוד בצענו ct צוואר והממצאים היו תקינים למעט שנמצאו מספר נגעים ליטיים קטנים עם גבולות חדים ככל הנראה ציסטות גרמיות שאלה שלי האם זה יכול להיות סרטני?? הרופא משפחה לא ידע לענות ויש לנו תור לאורתופד עוד חודשיים יש לציין שבעלי עם תיאבון שמור לא ירד במשקל וישן טוב בלילה לעיתים הכאב מתחיל כשעתיים אחרי הקימה בבוקר ולעיתים מיד בבוקר אני מודאגת מאוד מהממצא הנ"ל

שלום, השאלה היא לא בנושא הפורום.

22/02/2024 | 09:23 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אשמח לתשובתך, הבן שלי בן שש, ילד פעיל מאוד, מטיל שתן בערך כל שעתיים וחצי במהלך היום ולא שותה הרבה, לפעמים קם בלילה כתוצאה מחלום או רצון לבוא אלינו והולך לשירותים לפיפי, האם זה תקין בגיל הזה או צריך לבצע בדיקות? תודה רבה.

28/02/2024 | 11:13 | מאת: צוות האתר
שלום, שאלתך אינה קשורה לנושא הפורום, אנא הפני שאלתך לפורום: אורולוגיית ילדים https://www.doctors.co.il/forum-3290/ בברכה צוות האתר
19/02/2024 | 19:31 | מאת: אבי

האם רכיבה על אופניים לגבר עלולה להזיק לאיכות הזרע ולפוריות

28/02/2024 | 11:12 | מאת: צוות האתר
שלום, שאלתך אינה קשורה לנושא הפורום, אנא פנה לפורום: פוריות הגבר https://www.doctors.co.il/forum-48/ בברכה, צוות האתר
10/02/2024 | 12:53 | מאת: אביחי

בדיקת 4קאיי 2% Psa לפני הבדיקה 4.1 בבדיקה עצמה שנערכה בהפרש 6 שבועות 1.68 psa אין ממצא במישוש אצבע. מה ההמשך, תודה

שלום אביחי. לפי הנתונים שהצגת, הסיכוי שיש סרטן ערמונית משמעותי הוא נמוך.

09/02/2024 | 04:36 | מאת: רוני

אני עם כאב ביצים לסירוגין עם וריקוצלה באחד האשכים מה עושים בשביל להקל,על ההכאב ?

שלום רוני. אחרי שנבדקים ומוודאים שהכאב לא נובע מבעיה אחרת, אפשר להשתמש במשככי כאבים כדי להקל על הכאב.

05/02/2024 | 20:40 | מאת: מרקול

שלום רב, רציתי לשאול האם יש בארץ ניסיון עם ביופסיה פיוזן טרנספיראנלית תחת הרדמה מקומית ? אם כן איפה ומי עושה את זה? תודה,

למיטב ידיעתי, לא עושים בארץ ביופסיה בגישה טרנספרינאלית בהרדמה מקומית.

28/01/2024 | 12:57 | מאת: מרקול

שלום רב, עקב PSA 4.46 תחת טיפול בדואדרט(ירד מ-4.98) עשיתי בדיקת ISOPSA עם תוצאה 7.5. כפי שהמלצת עשיתי שוב MRI ערמונית (לפני שנה הכח היה תקין). השנה נפח ערמונית 116 לאומת 97 פעם שעברה. ובנוסף כתוב: מודגם אזור היפואינטנסי לא מוגדר עם הגבלה בדיפוזיה בגודל 0.3 ס"מ(11-9,12-9 ), לא זוהה בבדיקה הקודמת 3 PIRADS. האם משמעות שיש סיכוי לגידול משמעותי? ונדרשת ביופסיה פיוז'ן? האם אפשר לעשות אותה תחת הרדמה מקומית (אני מאוד מפחד מהרדמה כללית). קראתי שבארה"ב רב הביופסיות פיוז'ן עושים תחת הרדמה מקומית. תודה רבה,

שלום. לפי מה שאתה כותב, יש אזור שהוא חשוד לסרטן ערמונית בדרגת חשד של PIRADS 3. כלומר, הסיכוי שיש סרטן ערמונית משמעותי הוא 10-15%. לאור זאת וה-isoPSA המוגבר, אני חושב שכדאי להמשיך בירור עם ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן. אפשר לעשות את הביופסיה הזאת בהרדמה מקומית.

28/01/2024 | 10:19 | מאת: יוסף

שלום, אני בן 60 תוצאותבדיקת PSA מינואר 23 4.92ng/mL. עברתי בדיקת MRI ובדיקת פיוזן - אין חשד לממאירות. בדיקה מעקב של PSA מנובמבר 23 - 1.02 בדיקה נוספת של PSA מינואר 24 - 0.96. כיצד ממליץ להתנהל? תודה רבה.

שלום יוסף. נראה שה-PSA שלך ירד לערכים שאפשר לקרוא להם תקינים. אני ממליץ להמשיך לבדוק PSA פעם בשנה.

24/01/2024 | 21:28 | מאת: Linoy

יש לי שתי שאלות ברשותך 1. אמא שלי נדבקה בדלקת דרכי השתן ואני מתה מפחד שזה מדבק כי אנחנו בשימוש קבוצתי ביתי בשירותים... האם הסיכויים גבוהים שזה מדבק מאותה אסלה גם אם לא מחטאים כל פעם אחר שימוש באסלה? 2. האם יכול להיות דלקת בדרכי השתן במצב קל שלא יחייב אנטיביוטיקה? אני צורכת מינונים גבוהים של קומפלקסי ויטמיני B בשילוב אבץ וויטמין d3 פוחדת שהצבע השתן האדום שיש לי זה מהויטמינים יכול להיות ? אשמח מאוד למענה 🙏🙏🙏

שלום לינוי. הסיכוי להידבק מהאסלה הוא נמוך מאוד. גם ככה יש חיידקים על העור של כל אדם. אם יש זיהום בדרכי השתן, אני ממליץ לקבל אנטיביוטיקה מתאימה לחיידק. לפני שהמציאו את אנטיביוטיקה, חלק מהאנשים היו מחלימים מזיהום וחלק היו מתים. לא ממליץ לנסות את זה כיום. לא ידוע לי שויטמינים גורמים לצבע אדום בשתן. זה יכול להיות דם, ואם זה דם צריך לעבור בירור. את צריכה לעשות בדיקת שתן כדי לראות אם יש דם בשתן.

23/01/2024 | 22:04 | מאת: גל

שלום אני בן 34 גודל ערמונית 32 ביצעתי בדיקת psa ואלו התוצאות : psa 0.41 ng/ml אשמח להבין אם תקין או לא תודה רבה

שלום גל. ערך של פחות מ-1 אומר שהסיכוי שיש סרטן ערמונית הוא מאוד מאוד נמוך (קרוב ל-0%).

20/01/2024 | 23:46 | מאת: אורן

שלום, לאחר אולטרסאונד כליות. כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. בפרנכימה ציסטה כ 8 מ"מ. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - במילוי חלקי בעת הבדיקה, ללא ממצא גס. ערמונית בגודל: ___ בעלת נפח ___18___סמ"ק. שארית שתן – התרוקנות מלאה. 1. האם הבדיקה תקינה? 2. למה מתכוונים "בפרנכימה ציסטה 8 מ''מ" ? תודה רבה.

הבדיקה תקינה. ציסטה היא חלל עם נוזל. זה ממצא מקרי נפוץ שמגלים כשעושים US.

20/01/2024 | 03:41 | מאת: אורן

שלום דוקטור יש לי קטטר שתן קבוע ולאחרונה היו לי הרבה בעיות של חסימות דליפות ודימומים מהקטטר עד שהתחילו לחשוד שיש לי בעיה של גידול. הייתה לי צמיחה בשתן של פרוטאוס וההתייחסות היתה כבקטאוריה אסימפטומטית. אחרי שהתחלתי לקבל אוגמנטין מסיבה אחרת פתאום כל הבעיות עם הקטטר והחשד לגידול נעלמו כלא היו. התחלתי לקבל אוגמנטין חמישה ימים אחרי שהוחלף לי קטטר. הבנתי שהחיידק הספציפי שצמח לי בתרבית כדומיננטי (הפרוטיאוס שסביר שהוא לא היחיד שבאמת מסתובב אצלי) ידוע ספציפית כמומחה מספר 1 בשוק ליצירת משקעים חוסמים בקטטר. האם הנושא מוכר לך? אם כן האם אתה חושב שלמרות שהקטטר היה רק בן 5 ימים בזמן התחלת הטיפול באוגמנטין צריך להחליפו? כיצד אתה מציע לנהוג כדי למנוע מהפרוטיאוס לחזור או לחלופין בנוכחותו למנוע ממנו לסתום לי ללא הרף את הקטטר? תודה

קטטר הוא גורם סיכון לזיהום בדרכי השתן. מעבר לשתיה מרובה והיגיינה נאותה עוד הרבה מה לעשות כדי למנוע זיהום כשיש קטטר. אם מתוכננת לך פרוצדורה כדי שתוכל להיות בלי קטטר, עדיף לעשות אותה.

18/01/2024 | 10:19 | מאת: דני

שלום דוקטור אני בן 36 לפני שנה ביצעתי אולטראסאונד והתוצאה היתה ערמונית 18 סמק וכעבור שנה 28 סמק וכעבור 3 חודשים 30 סמק הרבה פעמים היה לי דם בשתן בבדיקות מעבדה שבתרבית יצא תקין לפני 10 שנים נטלתי כדורי פרופסיה להתקרחות בערך שנה או יותר האם יש קשר ? והאם יש צורך בבירור נוסף תודה רבה

שלום דני. השינוי בגודל הערמונית לפי ה-US הוא טכני ולא קשור. בדיקת US אינה מדוייקת במדידת ערמונית ולכן יש שינוי מבדיקה לבדיקה. לגבי דם בבדיקת שתן - כדאי ללכת לאורולוג שיעריך מה הסיכון שיש גידול במערכת השתן ויחליט אם יש מקום לבירור נוסף. אם אתה מעשן - חד משמעית, צריך לעשות בירור, מפני שעישון הוא גורם סיכון לגידול בדרכי השתן.

שלום רציתי לשאול שתי שאלות לגבי ספזמקס במינון נמוך של 15 מ"ג ביום עבור סיעודי תשוש נפש עם קטטר קבוע א) עד כצה סבילות תופעות הלוואי של הכדור ובפרט היובש בפה? ב) האם מלבד דליפות כתוצאה מהתכווצות השלפוחית הכדור גם מקטין את הסיכון לחסימה של הקטטר ממשקעים והפרשות? (יש חיידקים באופן קבוע) תודה

שלום אורן. רוב המטופלים סובלים את היובש בפה. לחלק קשה יותר. ספסמקס לא עוזר למנוע משקעים בקטטר. הוא עוזר למנוע התכווצויות לא רצוניות של שריר השלפוחית.

אז מה מומלץ לעשות על מנת למנוע דליפות עקב הפרשות חוסמות בקטטר? תודה!

לשטוף את הקטטר מדי פעם. לפעמים התכווצויות של השלפוחית יכולות להיות בלי שהקטטר סתום. במקרים כאלה ספסמקס יכול לעזור.

14/01/2024 | 12:14 | מאת: עודד

בס" ד שלום רב בתוצאות ציסטוסקופיה רשום פיית שופכן שמאלית פעורה באזור מצולק עברתי כמה ניתוחים בשלפוחית. מה הכוונה של מה שנכתב?

שלום עודד. הכוונה היא שהפתח של השופכן לתוך השלפוחית נראה מאוד פתוח.

18/01/2024 | 09:23 | מאת: עודד

תודה זה משמעותי?זה פוגע בתפקוד השלפוחית?שונה מהרגיל?

13/01/2024 | 08:31 | מאת: איתי

שלום דוקטור ראיתי מחקר שפורסם באיגוד האורולגיה ברשת , שהראה את הקשר בין דרגת הפיראדס בהדמית אמ.אר.איי, לבין הביופסיות שעשו. בקבוצת הפיראדס 3 היום 25 גברים, רק אחד-1 עם גליסון 8, ארבעה 4-עם גליסון 7, 8 גליסון 6. ל16 היה גם bph. שאלתי האם יש חשיבות כבר בשלב האבחון בהדמיה עצמה לגבי איך להתקדם באאבחון וגם בטיפול בהמשך לפי הגליסון, 1למרכיב של מיקום הממצא 2 לגודל הממצא, או שההגדרה עצמה מספיקה. בעיקר שאלת המיקום זה פקטור משנה החלטות? איזה אזור הכי "מסוכן" למעבר מהדמיה לביופציה, מבחינת אזור הממצא, וגם השפעה בהמשך בהחלטה לטיפול הקרנתי. רב תודות.

שלום איתי. מבחינת הרדיולוג שמאבחן את ה-MRI, יש חשיבות למיקום ולגודל הממצא, מבחינת הקריטריונים של דרגת חשד לסרטן ערמונית משמעותי.

12/01/2024 | 19:29 | מאת: רוי

עשיתי מפוי כליות בעיקבות עליה בקרטנין בדם. אלו התוצאות - הכליות בגודל תקין, אך הכליה הימנית קטנה מהשמאלית. קליטה מעט לא הומוגנית בשתי הכליות, ללא פגמי מילוי קורטיקליים ברורים. תפקוד יחסי של הכליות: הכליה השמאלית 52% הכליה הימנית 48%. זה נירא לי תקין אבל אני לא מבין בזה. זה תקין נכון?

שלום רוי. זה תלוי מה השאלה ששאל הרופא בבדיקה הזאת. בירור עליית קריאטינין בדרך כלל לא עושים עם מיפוי כליות כבדיקה הראשונה. מה שהבדיקה שציטטת אומרת זה רק שתפקוד כליה ימין שווה (בערך) לתפקוד כליה שמאל.

10/01/2024 | 20:04 | מאת: נמרוד

שלום דוקטור התכוונתי ציסטה בכליה, בן 26 נמצא אצלי ציסטה בכליה קטנה 8-9 מ''מ עם הסתיידות רציתי לדעת האם לבחור בגילי זה הגיוני ציסטה שכזאת והוא קיים גם בבני גילי? או שבבני גילי זה יחסית ממצא שהוא מוזר? תודה.

זה יכול להיות בכל גיל. אל תשכח גם שאתה כבר בן 26, כלומר, הגוף שלך והאיברים בו חיים כבר 26 שנים. כן צריך מעקב לממצא כזה.

10/01/2024 | 15:27 | מאת: נמרוד

שלום בן 26 נמצא אצלי ציסטה קטנה 8-9 מ''מ עם הסתיידות רציתי לדעת האם לבחור בגילי זה הגיוני ציסטה שכזאת והוא קיים גם בבני גילי? או שבבני גילי זה יחסית ממצא שהוא מוזר? תודה.

שלום נמרוד. איפה הציסטה?

08/01/2024 | 13:22 | מאת: אור

שלום האם יש קשר בין CRP ןESR גבוהים לציסטה/נגע בכליה, אשמח להבין האם קיים קשר בין הדברים תודה רבה

שלום אור. CRP ו-ESR הם מדדים של דלקת. הם לא אומרים איפה הדלקת נמצאת בגוף. תיאורטית, ציסטה מזוהמת יכולה להעלות את המדדים האלה, אבל זה גם מגיע עם חום וכאבי מותן.

08/01/2024 | 12:54 | מאת: גליה

שלום, ביצעתי אולטראסאונד כחלק ממעקב. כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית 27 מ''מ עם מחיצה עדינה. ציסטה קורטיקלית כ10 מ''מ. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. הודגמה הרחבה קלה של גביע תחתון. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, דפנות חלקים התקבלו סילונים תקינים בשני הצדדים. שארית שתן - התרוקנות מלאה. אשמח לדעת אם יש ממצא "חריג" בבדיקה שדורש התייחסות מעמיקה? תודה רבה

שלום גליה. כמובן שצריך לראות את התמונות ולהבין את ההקשר שבו נעשתה הבדיקה, ואלה דבריםן שעושים אצל הרופא. לפי מה שכתבת יש ציסטה עם מחיצה. לא משהו שצריך להדאיג אבל יכול להיות שדורש בירור או מעקב.

08/01/2024 | 11:00 | מאת: שאלה

שלום כאשר רושמים בבדיקת סיטי נגע זעיר קורטיקלי, צפיפות היפודנסית זה משהו שאמור להבהיל? תודה

08/01/2024 | 11:02 | מאת: שאלה

שלום כאשר רושמים בבדיקת סיטי נגע זעיר קורטיקלי, צפיפות היפודנסית זה משהו שאמור להבהיל? מה זה בעצם צפיפות היפודנסית? תודה

זה אזור שהוא פחות צפוף יחסית לשאר הרקמה. בכליה זה יכול להיות ציסטה. אבל צריך להבין את ההקשר של הכתוב ולראות את התמונות לפני מתן חוות דעת.

07/01/2024 | 22:08 | מאת: בועז

שלום לאחר ct כי נמצא אצלי ציסטה קטנה להלן הסיטי - נגע קורטיקלי מזערי בקוטב התחתון של כליה שמאלית באספקט לטרלי בגודל כ-6 מ"מ בעל צפיפות היפודיסנית בכל הסריקות ללא האדרה ברורה וייתכן נגע ציסטי זעיר. אשמח לדעת אם יש משהו חריג? תודה

שלום בועז. ציסטה פשוטה וקטנה בסיטי היא ממצא די שכיח. כמובן שצריך לקרוא את כל הפענוח ולראות את התמונות לפני מתן חוות דעת.

07/01/2024 | 07:52 | מאת: דניאלה

שלום, בבדיקת אולטראסאונד ראו שיש לי ציסטה עם מחיצה עדינה. במידה ואותה ציסטה היית חס וחלילה ממאירה, היה ניתן לראות זאת בבדיקת האולטרסאונד? האם בדיקת אולטראסאונד נותנת מענה טוב לגבי ציסטה חשודה ביותר ומזהה בדרכ דברים קיצונים בכליה? תודה רבה.

שלום דניאלה. אולטרהסאונד לא מדוייק כמו CT בפרוטוקול מתאים באפיון של ציסטות בכליה.

07/01/2024 | 07:15 | מאת: גתית

שלום מצאו אצלי ציסטה עם הסתיידות, במקביל ראיתי שחומצה אורית אצלי בבדיקת דם גבוה קצת האם קיים קשר? על מה זה יכול להעיד? תודה

07/01/2024 | 07:50 | מאת: גיתית

שלום מצאו אצלי באולטרסאונד ציסטה עם הסתיידות, שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, דפנות חלקים התקבלו סילונים תקינים בשני הצדדים. שארית שתן - התרוקנות מלאה. במקביל ראיתי אצלי בבדיקת דם ש uric acid גבוה קצת 7.5 mg ו - Urea blood בטווח התקין 40.30 האם קיים קשר בין בדיקות הדם לציסטות? או שאין קשר? על מה זה יכול להעיד? תודה

שלום גתית. למיטב ידיעתי אין קשר בין השניים.

07/01/2024 | 00:05 | מאת: אלכסנדר

שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכול להיות רגוע בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

שלום אלכסנדר. בגלל שה-CT לא נעשה בפרוטוקול מתאים לאפיון ציסטות בכליה אי אפשר לאפיין בעזרתו ציסטות בכליה.

06/01/2024 | 17:59 | מאת: אסנת

שלום דוקטור, לפני כשנה ביצעתי us ונמצאה אצלי ציסטה קורטיקלית מרכזית בכליה ימין עם הסתיידות סמי עקיפת 27 מ"מ. כעת ביצעתי us חוזר ועדיין נמצא ציסטה פאראפלבית 27 מ"מ עם מחיצה עדינה. יש לי 3 שאלות פשוטות על מנת להבין. 1. כפי שניתן לראות הציסטה נשארה בגודלה 27 מ"מ. האם זה סימן טוב שהיא לא גדלה מאז? 2. בus מלפני שנה ראו ציסטה עם הסתיידות. כעת בus החוזר שעשיתי ראו ציסטה עם מחיצה עדינה. לדעתך על מה זה מעיד ומה זה אומר שאז ראו הסתיידות וכעת מחיצה עדינה? 3. האם כל ציסטה עם מחיצה מחייבת CT או שאפשר גם להסתפק בUS כמעקב מסודר? במידה ואותה ציסטה היית חס וחלילה ממאירה, היה ניתן לראות ולהבחין זאת בבדיקת האולטרסאונד? תודה מודה לך. תגובה

שלום אסנת. השינוי בפענוח ה-US מצביע על החיסרון של ה-US בהערכה של ציסטות. אין מה לעשות, זה פחות מדוייק מ-CT בפרוטוקול המתאים.

04/01/2024 | 10:16 | מאת: איתי

תוצאתה 4 קיי 2 אחוז בלבד. נשלחתי לביופציה. Psa 1.6 אין תסמינים כלל, בדיקה באצבע אין ממצא M R I פירדאס3. בגודל 3 מ"מ. טוענים שיש לי סרטן. אני חושב שאין לי כלום. לעשות ביופציה? אמרו לא יעשו שוב M R I רק ביופציה!

שלום איתי. הבעיה היא שלא בדקו 4K יחד עם פיראדס 3 וראו מה הסיכוי שבאמת יש סרטן משמעותי. 4K 2% כשלעצמו אומר שיש לך סיכוי מאוד נמוך לסרטן משמעותי. גם ה-PSA הלא גבוה תומך בזה. אני לא מבין למה לאור הנתונים האלה הופניתי ל-MRI ערמונית אבל ממצא של פיראדס 3 ב-MRI ערמונית אומר שיש סיכוי של 10-15% לסרטן משמעותי. אתה יכול לעשות בדיקת isoPSA. הבדיקה הזאת כן נבדקה בנוכחות נגע פיראדס 3, אז לפי התוצאה שלה ניתן להעריך את הסיכון שלך בצורה מדוייקת יותר.

08/01/2024 | 12:45 | מאת: איתי

תודה דוקטור על המענה. שלחו כי היתה עליה בתוך שנה מ 1.26לpsa 4.2 ואז ירד תוך 3 חודשים, בחזרה ל1.3 בנתיים עשו mri עשו גם free psa, רטיו 34% אמרו שזה לא משנה צריך ביופסיה אני חושב שלא צריך. האם הרטיו של freepsa זה חלק מה isopsa? מתעקשים רק ביופססיה. לא יודע מה לעשות. כדאי להמתין אולי. יהיו בעתיד כלים חכמים יותר? מה מיוחד בiospsa, ניסיתי להבין במה שונה מ 4קיי.

02/01/2024 | 18:25 | מאת: מרקול

שלום רב, בן 50. במעקב עקב ערמונית מוגדלת כ 8 שנים. תחת טיפות בדואדרט. לפני שנה MRI ערמונית תקין. PSA אחרון 4.46. בעקבות זה הומלץ על ISO PSA. היום קבלתי תשובה תוצאה 7.5. הבנתי שזה 50 אחוז לסרטן אגרסיבי. האם זה נכון? האם עכשיו נדרשת ביופסיה.

יש לך isoPSA קצת מוגבר. אם עברת את ה-MRI לפני שנה, הייתי ממליץ לחזור עליו. אולי יראו אזור חשוד לסרטן, ואז אפשר לעשות ביופסיה יותר מדוייקת (פיוז'ן). אם ה-MRI שוב לא יראה אזור חשוד, הייתי אומר שהסיכוי לסרטן ערמונית משמעותי לא עולה על 20%.

בבדיקת טסטוסטרון הטוטאל 11 בערכים בין 7ל30 הshbg 20.5, בערכים שבין 21.6-113.1 Free androgen index ערך 52 !!!שבין9.3- 55. Lh ערך 2.6, שבין 1.5 ל9.3. הוסבר לי שגם אם הטסטוסטרון טוטאל נמוך קצת כי בבדיקה קודמת שלו בלבד היה 7 בלבד, לכן עדו את הבדיקות האלה. עדין החופשי גבוהה ו-sbgh נמוך וזה אומר שיש זמינות גבוהה של טוסטסטרון בדם. כולמר הshbg הנמוך דווקא טוב. האם ההסבר הזה נכון. ואין צורך לנסות להעלות את הטוטאל? או שיש בעיה, בתוצאות. לא מטופל בשום תכשיר. אני בן 59, בריא. אודה לתשובתך.

שלום אברהם, השאלה היא לא בנושא הפורום שעוסק במחלות סרטן. ממליץ להציג את השאלה בפורום אנדוקרינולוגי.

הסיבה שפניתי בשאלה לפורום סרטן ערמונית נובעת מהצעה של רופא לתת לי ג'ל למריחה, לעלות את רמת הטוסטסטרון שהיה 7 ממש הסף תחתון, והיה לי ממש סימפטומים שקשורים לכך,אבל אמרתי לו שהדחף המיני לא ירד כל כך. וכאן נכנס עניין סרטן הערמונית, רופא המשפחה אמר שלא כדאי לנסות מדבקות כי זה מגדיל את הסיכון לסרטן הערמונית!!! ועדיף לתת לגוף זמן יתכן ותיהיה עליה או שיפור, ולהמנע מהמדבקות. שאלתי אם במצבי, שיש טסטוסטרון חופשי והטוטאל עלה ל11 מ7 ללא טיפול, יש טעם לקחת את הסיכון של סרטן הערמונית בחשבון,ולנמנע מטיפול בנדבקות ג'ל ךמריחה . מה גם שלאבי היה סרטן ערמונית. אשמח לעצתך.

תראה, יש כאן 2 טעויות: 1. אין התוויה לטיפול בתחליפי טסטוטרון אם הטסטוסטרון (הכולל) בערכי הנורמה. 2. אמנם טיפול בתחליפי טסטוסטרון אסור למי שיש לו סרטן ערמונית, אבל אין הוכחה מחקרית מקובלת שטיפול בתחליפי טסטוסטרון גורם לסרטן ערמונית.

31/12/2023 | 07:45 | מאת: אדמונד

תודה דוקטור על תשובתך. מה לגבי מצב בו יש ממצא סרטני בערמונית. גם אז העליה או הירידה של מדד ה psa, אינו בהתאמה להתפתחות הסרטן? ברמה הסטטיסטית של מרבית המקרים,ברור שיש מקרים קיצוניים שיש סרטן ואין עליה במדד psa. או שברגע שברור יש תאים סרטנים התמונה שונה ומדד psa כן משמש מדד להתפתחות הגידול.

שלום אדמונד. באופן מאוד כללי, כשבודקים אוכלוסיה מאוד גדולה ועושים ממוצעים, כמובן שיש קורולציה סטטיסטית בין דינמיקת ה-PSA להתפתחות סרטן ערמונית. כשמדובר במטופל יחיד ובמיוחד כשמסתכלים על ערכים בודדים של PSA, הדינמיקה עלולה להטעות. במטופל היחיד, אם רוצים ללמוד על התקדמות סרטן, אנחנו צריכים להביט על כמה ערכי PSA ולאורך זמן. לכן, אנחנו כן משתמשים ב-PSA לצורך מעקב, אבל זוכרים שמדובר בבדיקה לא מדוייקת.

18/12/2023 | 06:43 | מאת: אדמונד

יש קשר ישיר דו סיטרי בין psa לסרטן ערמונית או שהקשר הוא רק לכוון אחד. אם המדד שלו עולה יש חשד מסוים להתפתחות סרטן אם מצליחים להוריד את מדד הpsa מורידים את הסיכוי להתפתחות סרטן ערמונית גם כן. זה עובד בשני הכיוונים?

שלום אדמונד. אם אני מבין נכון את השאלה, אז לא - הקטנה של ה-PSA (למשל בעזרת תרופה), לא מקטינה את הסיכון לסרטן ערמונית. ה-PSA הוא חלבון שמופרש מהערמונית ויש לו תפקיד בנוזל הזרע. ראו שיש קורולציה מסויימת בין הרמה של החלבון הזה בדם לבין הסיכון שיש סרטן ערמונית. אבל ה-PSA עצמו לא גורם לסרטן ערמונית.

לפני 5 שנים עברתי ניתוח לכריתת חלקית של כליה שמאל בעקבות ממצא RCC בגודל 12 מ"מ ( פתולוגיה RCC שלב 1)שנכרת. בעבר היסטוריה של אבנים בכליות . ציטראט נמוך באיסוף שתן . התחלתי לפני שבועיים ציטאק פים ביום. אציין שבשנתיים האחרונות אני עם איליוסטומה קבועה . אובחנתי בעבר עם שלפוחית נוירולוגית עם דחיפות ודחיפות במתן שתן . עברתי השבוע בדיקת US למעקב לפי הפניה רופאה אונקולוגית אורולוגית וגם ע"י רופא אורולוג . סיבת ההפניה: NEPHROLITHIASIS כריתה חלקית של כליה שמאלית- RCC בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 04/07/2023 ממצאים: US דרכי שתן ========= כליה ימין בגודל תקין. באורך כ 10.4 ס"מ. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. כליה שמאל, לאחר כריתה חלקית, בגודל תקין. באורך כ 10.6 ס"מ. בקוטב תחתון נצפה מוקד קורטיקלי היפראקוגני בקוטר כ0.4- ס"מ, יכול להתאים ל-AML. ממצא חדש. נצפתה הפסקה של הקורטקס במידה כ1-*1.7 ס"מ עם מוקד היפראקוגני בתוכה )האם צלקת\סיכה פוסט-ניתוחית?(. בחלק אמצעי נצפה מוקד היפראקוגני בקוטר כ0.3- ס"מ, יכול להתאים לאבן קטנה. כנראה ידועה מבדיקה קודמת. ללא הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת טובה, עם דופן סדיר, ללא ממצא בתוכה. נצפו סילוני שתן משתי הפיות. לאחר ההתרוקנות, שארית שתן לא משמעותית. בלוטת הערמונית בנפח כ- 40 סמ"ק. סיכום: כמתואר המלצות: מעקב אורולוגי. ביקורת סונוגרפית בעוד 12 חודשים או לפי שיקול קליני. אשמח להתרשמותך. בברכה ותודה מראש .

שלום מואיז. אני מצטער אבל אני לא מבין מה השאלה. אני לא יכול לתת חוות דעת בפורום על ממצאי סיטי שאני לא יכול לראות.

בהמשך לשאלתי : לפי הממצאים שפוענחו ע"י הרדיולוג האם צריך בדיקות נוספות ?

צריך שהאורולוג יסתכל על הסיטי עצמו וייראה שהכל בסדר.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 26