מה עושים בהמשך כדי לפתור את הבעיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/02/2016 | 15:32 | מאת: רוני

בן 58 בריא בדרך כלל. חריגות בבדיקת PSA PSA לפני 4 חודשים- 3.78 PSA לפני חודש- 7.89 קיבלתי אנטיביוטיקה למשך 3 שבועות ואתמול שוב בדקתי PSA FREE/TOTAL RATIO 17.12 % PSA 10.57 ng/mL FREE PSA 1.81 ng/mL האנטיביוטיקה לא עזרה אבל בבדיקה ידנית הכל נמצא תקין.האם יש צורך ודאי לבדיקת ביופסיה? תודה

שלום רוני. התשובה היא לא חד-משמעית. זה תלוי בסיכון לגלות סרטן ערמונית שהוא משמעותי מול הסיכונים של ביופסיה, ובהעדפות שלך נוכח הסיכונים האלה. בנתונים שלך, יש סיכון של עד כ-40% לאבחון סרטן ערמונית וכ-10-15% לאבחון של סרטן ערמונית שצריך לטפל בו. לעומת זאת ביופסיה היא חוויה לא נעימה (אבל נסבלת) ויש סיכון של עד 4% לזיהום שדורש אשפוז וקבלת אנטיביוטיקה. אם אתה שואל את דעתי, הייתי ממליץ בנתונים האלה לעשות ביופסיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית