דימומים חוזרים אחרי ניתוח TURT

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/08/2015 | 12:24 | מאת: אריק

שלום, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח TURT. השתחררתי ללא דימום. מאז, פעם בשבוע במתן שתן, יוצא קריש דם גדול ודימום. הדימום פוסק לאחר 2-3 שעות והשתן חוזר להיות נקי. יש לציין שאני כל הזמן במנוחה, שותה הרבה. המנתח אומר שזה יכול לקרות וזה אמור להסתדר לבד ללא כל התערבות כירורגית נוספת. בעקבות הדימומים איני יכול לחזור לעבוד באופן מלא ואני מאד מודאג. האם התופעה ידועה? האם אכן תופעת הדימום שתיארתי תחלוף מעצמה? מה עלי לעשות? אודה לתשובתך.. אריק

שלום אריק,דימום לאחר TUR-BT יכול להיות סביר, תלוי במידה שלו. לאחר הניתוח יכול להיות דימום מסויים מאזור הניתוח. לאחר מספר שעות מתארגן קריש דם מעל אזור הדימום והדימום נעצר. באיזשהו שלב הקריש יכול לנשור מהאזור ואז הדימום עלול להתחדש עד שנוצר קריש חדש. לפי הסיפור שאתה מספר, נשמע שזה מה שקורה. אם זה המצב, זה אכן יחלוף. אם זה לא חולף או שזה מחמיר, אתה צריך לפנות לאורולוג שלך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית