שחיקת סחוס לאמא בת 75

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/12/2011 | 15:52 | מאת: בת

ד"ר נכבד! לאימי שחיקת סחוס מתקדמת בברך שמאל. לאחורנה חלה החמרה במצבה ואחרי כאבים קשים היא קיבלה זריקת סטרואידים לברך לפני כחודש ובשבוע שעבר עוד אחת לאחר שהכאבים חזרו. כמובן, שכך קשה לה להמשיך מזריקה לזריקה. אנחנו מחפשים פתרונות טובים בשבילה שימנעו ככל הניתן את הכאב והדלקת הבאים. ברצוני לשאול אותך לגבי טיפול טיפול בתהודה מגנטית. האמנם טיפול כזה עשוי לפתור את הכאבים? ועוד: אני מבינה על פי המאמר שלך שיש דרכים שונות לנסות ולסייע לפני הניתוח. אמא שלי היא חברת קופת חולים כללית ואיננו יודעים כיצד למצות את הטיפול במסגרת קופת החולים. אשמח אם תייעץ לי כיצד אוכל למצות את האופציות במסגרת קופת חולים תודה מראש.

שלום רב ניתן לפנות ליעוץ אורטופדי בקופת החולים, ישנם טיפולים המאוגדים בסל , יכול הוא לעזור ולהנחות אתכם איזה טיפולים הם בסל התרופות ציטוט מפרסומים קודמים – אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר www.facebook.com/drbenderbenjamin בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים